Στις καταγγελίες του Γιάννη Πανούση αναφέρθηκε ο Σταύρος Θεοδωράκης κάνοντας λόγο για «οσμή μεγάλου σκανδάλου».

«Η χώρα έχει ζήσει πολλούς παρακρατικούς μηχανισμούς και στο παρελθόν. Ελπίζω να μην αποδειχθεί ότι ο καλύτερος και ο μεγαλύτερος παρακρατικός μηχανισμός στήνεται αυτή την εποχή από τον ΣΥΡΙΖΑ» σημείωσε  στο περιθώριο της συνάντησης που είχε με νέους της Θεσσαλονίκης σε χώρο ψυχαγωγίας.

Ο κ. Θεοδωράκης αναφερόμενος στο προσφυγικό υποστήριξε ότι  «το Ποτάμι είδε το δράμα με δρασκελιές να πλησιάζει από την άνοιξη και το είπαμε και στον ελληνικό λαό και στην Ευρώπη, ότι κάτι πρέπει να κάνουμε». Κι αυτό που μάλλον έπρεπε να κάνουμε, συνέχισε, ήταν να είχαμε φροντίσει πολύ νωρίτερα να κάνουμε μια συμφωνία με την Τουρκία για να σταματούν οι προσφυγικές ροές στα εδάφη της Τουρκίας».

«Έστω και με καθυστέρηση, η Ευρώπη πρέπει να πάρει τις αποφάσεις της και έστω και με καθυστέρηση ο Αλέξης Τσίπρας πρέπει να καταλάβει ότι έχει να διαχειριστεί ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα που είναι πολύ μακριά από τις ιδεοληψίες που έλεγαν οι σύντροφοι του, περί προσφύγων που 'λιάζονται', περί νησιών που πλουτίζουν» πρόσθεσε.

Αναφορά έκανε και στους φράχτες που αναγείρουν οι ευρωπαϊκές χώρες, σημειώνοντας ότι δεν αποτελούν λύση καθώς δεν πρέπει να αφήνουμε και τους πρόσφυγές στα χέρια των δουλεμπόρων. 

«Αν η Ευρώπη έδειχνε τέτοιο ζήλο για να λύσει τα προβλήματα με τον ζήλο που δείχνει για τους φράχτες, μπορεί και να το είχε λύσει το πρόβλημα» διευκρίνισε επικριτικά.