Γράφει ο Πάνος Ρασσιάς

Συμμαχίες, δηλώσεις στήριξης, περιοδείες από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη, τηλεφωνήματα από τους συνεργάτες των τεσσάρων υποψηφίων προς στελέχη και μέλη της ΝΔ σε όλη τη χώρα, είναι στοιχεία της στρατηγικής που ακολουθούν οι διεκδικητές της γαλάζιας ηγεσίας στο δρόμο για την εσωκομματική κάλπη, προκειμένου να πετύχουν το σκοπό τους.

Εκτός όμως από τους βουλευτές, νυν και πρώην, που έχουν εκφράσει τη στήριξή τους σε κάποιον από τους υποψηφίους, προκαλώντας και τον ανάλογο επικοινωνιακό αντίκτυπο, υπάρχουν και κορυφαία κομματικά στελέχη τα οποία έχουν διαλέξει στρατόπεδο στην εσωκομματική διαδικασία και λόγω της εμπειρίας και των σχέσεων που έχουν με τον κομματικό μηχανισμό, πιθανότατα να επηρεάσουν και το αποτέλεσμα.

Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν και οι επικεφαλής του Οργανωτικού της κεντροδεξιάς παράταξης (Γραμματείς και αναπληρωτές τους), οι οποίοι έχουν οργώσει δεκάδες φορές όλη την Ελλάδα και γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα μέσα στο κόμμα. Σύμφωνα με πληροφορίες του newpost.gr, όλοι όσοι υπηρέτησαν από τη θέση αυτή τη ΝΔ, επί Κώστα Καραμανλή, έχουν συνταχθεί με την υποψηφιότητα του Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Ανάμεσά τους, ο σημερινός βουλευτής Γιώργος Βλάχος, ο πρώτος Γραμματέας Οργανωτικού που όρισε ο κ. Καραμανλής όταν ανέλαβε την ηγεσία της ΝΔ, ο Πάτροκλος Γεωργιάδης ο οποίος έχει θητεύσει και ως Γενικός Γραμματέας στα υπουργεία Εσωτερικών, Προστασίας του Πολίτη και Ανάπτυξης, ο Κώστας Δόλογλου (σήμερα αντιπρόεδρος της ΔΕΗ), ο Διαμαντής Βαχτσιαβάνος, ο Γιάννης Γκιάτας, ο Σέργιος Τσίφτης, ο Κώστας Ζωντανός, ο Άγγελος Μοσχονάς και ο Γιώργος Φωτεινόπουλος.

Στο άλλο στρατόπεδο, σε αυτό του Απόστολου Τζιτζικώστα, πρωταγωνιστικό ρόλο έχουν αναλάβει στελέχη του Οργανωτικού που ήταν δίπλα στον Αντώνη Σαμαρά. Για παράδειγμα, την οργάνωση της εκστρατείας του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας στο Λεκανοπέδιο της Αττικής, έχει αναλάβει ο Μανώλης Αγγελάκας, ο πρώτος Γραμματέας Οργανωτικού του κ. Σαμαρά, ενώ στην ίδια ομάδα έχει ενταχθεί και ο Γιώργος Λουλουδάκης που τον διαδέχθηκε αργότερα.