Η λύση για το προσφυγικό είναι να δημιουργήσει η Τουρκία τα κέντρα υποδοχής μεταναστών τα λεγόμενα hot spots τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος μιλώντας στον Γιώργο Παπαδάκη.

Όπως ανέφερε ο κ. Καμμένος σε ερώτηση των δημοσογράφων για το αν έχουν περάσει στην χώρα μας και τζιχαντιστές τόνισε ότι οι τζιχαντιστές δεν είναι επαγγελματίες τρομοκράτες.

«Έχουμε γνωση του τι γίνεται» είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόσθεσε ότι «ο τζιχαντιστής δεν είναι επαγγελματίας τρομοκράτης, εδώ έχουμε ένα φαινόμενο που δεν υπάρχει παρόμοιο. Χρειάζεται ανταλλαγή πληροφοριών και διεθνής συνεργασία». Μάλιστα όπως είπε δεν υπάρχει βάση δεδομένων για να υπάρχουν πληροφορίες για αυτούς που αποτελούν εξτρεμιστικά στοιχεία. Παρόλα αυτά ο υπουργός απέδωσε τα εύσημα στους άνδρες κυρίως του Λιμενικού για τους οποίους είπε ότι κάνουν πολύ καλά την δουλειά τους.

Για το αν η Ελλάδα εμπλακεί στον πόλεμο στην Συρία ο κ. Καμμένος ξεκαθάρισε ότι η χώρα δεν συμμετέχει με χερσαίες επιχειρήσεις στην περιοχή. Η Ελλάδα έχει πολύτιμο ρόλο ως εγγυήτρια σταθερότητας στην περιοχή παρά ως μέρος των δυνάμεων, τόνισε.

Σχετικά με την λύση που χρειάζεται για το προσφυγικό, ο Πάνος Καμμένος επανέλαβε την θέση του ότι αυτή βρίσκεται στα χέρια της Τουρκίας.

«Τα hot spots πρέπει να γίνουν στην Τουρκία» τόνισε ενώ πρόσθεσε ότι η συμφωνία πρέπει να διευρυνθεί καθώς πρόκειται για ένα διεθνές ζήτημα. 

«Χάρηκα που είδα Ομπάμα- Πούτιν να συνομιλούν γιατί δεν υπήρχε μέχρι τώρα συνεργασία σε αυτό το θέμα που είναι διεθνές» είπε.

Τέλος, ο Καμμένος αναφέρθηκε και στις κατηγορίες που δέχθηκε από την αντιπολίτευση για τη δήλωσή του πως αν η Ελλάδα δεν βοηθηθεί οικονομικά να σταθεί στα πόδια της τότε το πρόβλημα του προσφυγικού θα μεταφερθεί στο κέντρο της Ευρώπης. Με την δήλωση αυτή δεν απείλησα κανέναν όπως κατηγορήθηκα από την Αντιπολίτευση, είπε και πρόσθεσε ότι επισήμανε απλώς το πρόβλημα.

Μάλιστα ο κ. Καμμένος υπενθύμισε τον λόγο που πήρε την απόφαση να στηρίξει το νέο μνημόνιο γιατί όπως είπε η άλλη λύση που πρότεινε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ήταν η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ και η μετατροπή της σε αποθήκη ψυχών.

«Πήραμε την απόφαση να στηρίξουμε την συμφωνία για να μπορέσουμε να αποφύγουμε αυτή την κόλαση που θα έκανε την Ελλάδα αποθήκη ανθρώπων» είπε.