Σύσκεψη με το οικονομικό επιτελείο και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη έχει αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Στο Μαξίμου βρίσκονται ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ι. Δραγασάκης, ο υπουργός Οικονομικών Ε. Τσακαλώτος, o υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης,  ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γ. Χουλιαράκης και ο πρέοδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης

Όπως έγραψε από το πρωί το newpost τα βασικότερα αγκάθια είναι οι πλειστηριασμοί και η στρατηγική γύρω από τα κόκκινα δάνεια

Αναλυτικότερα, όσον αφορά τους πλειστηριασμούς, όπως έγινε γνωστό από κυβερνητικές πηγές, στόχος τώρα είναι βρεθούν οι δικλείδες ασφαλείας προκειμένου να προστατευθούν νοικοκυριά που ήταν συνεπή στις υποχρεώσεις τους και σήμερα αδυνατούν να συνεχίσουν να εκπληρώνουν τις δόσεις τους, αν και στην κυβέρνηση γνωρίζουν πως αυτό δεν μπορεί να αφορά τους πάντες.

Στη διαχείριση των κόκκινων δανείων παραμένει άλυτο το πρόβλημα της διαδικασίας πώλησης τους σε ξένα distress funds, με την ελληνική πλευρά να προσπαθεί να θέσει ένα όριο στο ύψος της οφειλής (ενδέχεται να είναι το ένα εκατομμύριο ευρώ) ώστε στη διαδικασία να εμπίπτουν μόνο μεγάλα επιχειρηματικά δάνεια και όχι στεγαστικά δάνεια φυσικών προσώπων ή δάνεια κινήσεως μικρομεσαίων επιχειρήσεων.