Την πεποίθησή του ότι ο Απόστολος Τζιτζικώστας έχει τις περισσότερες πιθανότητες να νικήσει τον Αλέξη Τσίπρα και να διώξει τον ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε σε συνέντευξή του στο Bήμα FM o βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μάκης Βορίδης.

Σύμφωνα με τον κ. Βορίδη: 

Εγώ είμαι δεξιός, θέλω τη ριζοσπαστική ανανέωση της Νέας Δημοκρατίας και θέλω και ένα τρίτο στοιχείο, της διεύρυνσης του εκλογικού ακροατηρίου και της απηχήσεως των δεξιών ιδεών και επομένως, όταν τα βάλετε και τα τρία αυτά μαζί και βάλετε και ένα κρίσιμο ερώτημα, ποιος είναι εκείνος που έχει τις περισσότερες πιθανότητες να νικήσει τον κ. Τσίπρα και να διώξει τον ΣΥΡΙΖΑ, θα καταλήξετε στην απάντηση: Απόστολος Τζιτζικώστας.

Στην ίδια συνέντευξη, ο κ. Βορίδης σχολίασε και την τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι τονίζοντας: 

Φοβάμαι με την χαλαρή αντιμετώπιση που έχει η κυβέρνηση και στα θέματα των μεταναστευτικών ροών και στα θέματα της τρομοκρατίας, όπως μας προκύπτει εσχάτως. Με τη χαλαρή προσέγγιση σ’ αυτά τα θέματα, η χώρα μας θα πληρώσει συνέπειες.

Δεν έχει σχέση με την ισλαμική τρομοκρατία, αλλά η κυβέρνηση, για να το πω κομψά και ευγενικά, έχει πάρα πολύ σχέση με το μεγάλο ζήτημα του πώς αντιμετωπίζουμε τις μεταναστευτικές ροές.

Σε σχέση με την υπόθεση Πανούση, ο βουλευτής υποστήριξε ότι η στάση της Νέας Δημοκρατίας θα πρέπει να είναι πιο δυναμική, εκτιμώντας ότι ''υπάρχουν ανακοινώσεις από τους υποψηφίους, οι οποίοι θέτουν το ζήτημα και το θέτουν υψηλά. Νομίζω ότι οι τρομοκράτες, όπως κι εγώ θα το πω γενικότερα, όλοι οι κρατούμενοι μπορεί να δικαιούνται αυτό που λέμε ανθρώπινης μεταχειρίσεως, βεβαίως και δικαιούνται.

Αλλά όταν πάμε τώρα για νομοθετικές ρυθμίσεις, φεύγουμε από το θέμα της ανθρώπινης μεταχείρισης και λειτουργίας του σωφρονιστικού συστήματος, που όλοι συμφωνούμε σε αυτό. Εδώ πάμε όμως για ευμενείς νομοθετικές ρυθμίσεις. Για να δικαιούται ένας κρατούμενος ευμενούς νομοθετικής μεταρρυθμίσεως αν μη τι άλλο, σημαίνει ότι έχει μετανιώσει και το βασικό ζήτημα με τους τρομοκράτες, όλους αυτούς, είναι ότι είναι αμετανόητοι''.

Τέλος, ο κ. Βορίδης αποκάλυψε ότι δεν έχει κάνει συζήτηση για την αντιπροεδρία της ΝΔ:

Δεν έχω κάνει καμία τέτοια συζήτηση. Ποιος μπορεί, συνδυάζοντας τα ανωτέρω που σας είπα αποτελεσματικά, να διώξει τον Τσίπρα; Τότε, νομίζω ότι αξίζει κανείς να δοκιμάσει και να δώσει ευκαιρίες. Όχι δεν υπάρχει τέτοια συζήτηση.