Επίκαιρη ερώτηση στον πρωθυπουργό κατέθεσε η Ντόρα Μπακογιάννη με θέμα την «εσωτερική ασφάλεια και τρομοκρατία».

Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργός αναφέρεται στις καταγγελίες Πανούση, κάνοντας λόγο για «εξαιρετικά σοβαρό ζήτημα εσωτερικής ασφάλειας της χώρας» και ρωτά τον Αλέξη Τσίπρα αν είχε ενημερωθεί για τις συνομιλίες στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με τρομοκράτες, ενώ εξαπολύει βολές για την αιφνίδια αποπομπή του επικεφαλής της υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ.

Αναλυτικά η ερώτηση:

Μία εβδομάδα μετά τις αποκαλύψεις του Γιάννη Πανούση, αναμέναμε τη σοβαρή και υπεύθυνη τοποθέτηση του κ. Πρωθυπουργού. Αντ’ αυτού, κατατέθηκε μήνυση «κατ’ αγνώστων». Με άλλα λόγια, ο Υπουργός Δικαιοσύνης, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη και ο Γενικός Γραμματέας της Κυβέρνησης, καταθέτουν μήνυση εναντίον της κυβέρνησης του κ. Τσίπρα, στην οποία συμμετέχουν.

Επειδή το θέμα είναι εξαιρετικά σοβαρό και τα ζητήματα εσωτερικής ασφαλείας της χώρας αποκτούν επείγοντα και κρίσιμο χαρακτήρα, ο κ. Πρωθυπουργός οφείλει να αντιληφθεί την κρισιμότητα των στιγμών, ιδιαίτερα όταν διαμορφώνεται κλίμα καχυποψίας  και διαπιστώνεται διάλυση των αρμόδιων υπηρεσιών.
 
Ερωτάται ο κ. Πρωθυπουργός:
 
1. Είχε ενημερωθεί από τον Υπουργό Δικαιοσύνης για τις δημοσιευμένες πλέον συνομιλίες μεταξύ στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και τρομοκρατών για νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης; Αν ο κ. Παρασκευόπουλος είχε αυτονομηθεί από την κυβέρνηση, για ποιο λόγο παραμένει στη θέση του; Επίσης, καταδικάζει ο Πρωθυπουργός δηλώσεις καταδικασμένων που καλούν σε ένοπλη βία (π.χ. μανιφέστο Ν. Ρωμανού για «Μαύρο Δεκέμβρη»);
 
2. Πώς είναι δυνατόν ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη στις 13/10/2015 να δηλώνει ότι «η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ κάνει εξαιρετική δουλειά κι όπου διαπιστώσει κάποιο πρόβλημα επεμβαίνει άμεσα» και ένα μήνα αργότερα να αποπέμπεται ο επικεφαλής της; Η συγκεκριμένη αποπομπή αποτελεί μέρος της δημοσιοποιημένης συναλλαγής στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με ποινικούς και καταδικασμένους για τρομοκρατία;