Τη στήριξή του στο πρόσωπο του Απόστολου Τζιτζικώστα, στην κούρσα διαδοχής στη Νέα Δημοκρατία, εξέφρασε ο βουλευτής Λέσβου της ΝΔ και πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου.

Εξηγώντας τους λόγους της προτίμησής του στο πρόσωπο του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι τον θεωρεί εν δυνάμει αντίπαλο δέος για τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, προσθέτοντας ότι έχει δώσει βαρύτητα στον κεντορδεξιό χαρακτήρα του κόμματος.

«Και οι τέσσερις υποψήφιοι είναι καταξιωμένα στελέχη της παράταξης και ο καθένας έχει προσφέρει πάρα πολλά. Εγώ θα στηρίξω τον Απόστολο Τζιτζικώστα, γιατί ο ίδιος πιστεύει στο φιλελεύθερο κοινωνικό κράτος και έχει ένα όραμα για την ανανέωση του κόμματος. Πάντα βέβαια με βάση τις ιδεολογικές αρχές και αξίες που χάραξε ο ιδρυτής της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής» τόνισε.

Και συνέχισε, μιλώντας για τον κ. Τζιτζικώστα:

Τον θεωρώ ικανό να κερδίσει τον κ. Τσίπρα. Μου αρέσει που είναι ευθύς και έδωσε βαρύτητα στον κεντροδεξιό χαρακτήρα του κόμματος και βέβαια στο φιλελεύθερο κοινωνικό κράτος.

Θέλω να αλλάξει η αισθητική λειτουργία της Βουλής. Όταν η Νέα Δημοκρατία έρθει στην κυβέρνηση είναι ένα θέμα που θα το θέσω εξαρχής. Γιατί θεωρώ ότι υποτιμούμε τους ίδιους μας τους εαυτούς, με το να λειτουργεί η Βουλή με τον τρόπο που λειτουργεί και με την αισθητική.

Αναφορικά με αν υπάρχει συνταγματικό κώλυμα στο ενδεχόμενο προεδρίας του Απ. Τζιτζικώστα, με δεδομένο ότι αυτή τη στιγμή δεν είναι βουλευτής, ο κ. Αθανασίου ξεκαθάρισε ότι δε θα υπάρχει κανένα πρόβλημα, και μίλησε για ηθελημένη παρερμηνεία των συνταγματικών διατάξεων ως προς το θέμα: 

Το ζήτημα της ΝΔ είναι να γίνει κυβέρνηση. Εάν γίνουμε κυβέρνηση, δε θα υπάρχει κανένα πρόβλημα. Ο Απόστολος Τζιτζικώστας θα είναι πρωθυπουργός. Στο διάστημα που το κόμμα θα είναι στην αντιπολίτευση, μέχρι να γίνουν εκλογές, οι αποφάσεις στα βασικά ζητήματα θα λαμβάνονται από την Κοινοβουλευτική Ομάδα. Μην ξεχνάτε η Βουλή σε επίπεδο αρχηγών συζητά σε συγκεκριμένες περιπτώσεις. Έγραψα σχετικό άρθρο, για να λύσουμε το ζήτημα αν μπορεί ο μη βουλευτής και στη συγκεκριμένη περίπτωση ο κ. Τζιτζικώστας, να γίνει πρωθυπουργός. Με βάση τις συνταγματικές διατάξεις και τον κανονισμό της Βουλής δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα να ασκήσει τα καθήκοντά του ως πρωθυπουργός. Με ενοχλεί που πάρα πολλοί βγαίνουν (ακόμα και έντυπα της αντιπολίτευσης) και για να πλήξουν τον κ. Τζιτζικώστα, λένε ότι δε μπορεί να γίνει πρωθυπουργός, αγνοώντας ή ηθελημένα παρερμηνεύοντας τις συνταγματικές διατάξεις. Αυτά είναι ζητήματα τα οποία έχουν λυθεί.