Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ Απόστολος Τζιτζικώστας από το Ηράκλειο.

«Είμαστε εδώ όλοι μαζί για να προετοιμάσαμε αντίστροφη μέτρηση την οριστική ρήξη με το παλιό που είναι ο ΣΥΡΙΖΑ για να αλλάξουμε την παράταξη ας να την κάνουμε ελκυστική για να μπορέσουμε σύντομα να αλλάξομε και τη χώρα», ανέφερε. 

Σχετικά με τον Αλέξη Τσίπρα, Αλέξη Τσίπρα είπε ότι «είναι η προσωποποίηση του παλιού και ο ΣΥΡΙΖΑ η προσωποποίηση των παλιών πολιτικών που οδήγησαν τη χώρα σ’ αυτή την κρίση». Επίσης, χαρακτήρισε την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ «ως τη χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης».

Στη συνέχεια, τόνισε ότι μετά την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι τα δεδομένα άλλαξαν για την Ευρώπη και την Ελλάδα, σημειώνοντας ότι η παγκόσμια κοινότητα δεν πρέπει να δείξει καμία ανοχή, πρέπει τώρα να αντιμετωπίσουμε αποφασιστικά τους τρομοκράτες.

Ακόμη, ανέφερε ότι «ειδικά για την Ελλάδα έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς η χώρα μας είναι πύλη εισόδου προσφύγων και μεταναστών» και πρόσθεσε ότι «δεν μπορούμε να εμπιστευτούμε αυτή την κυβέρνηση που μήνυσε τον μοναδικό υπουργό της, που τόλμησε να μιλήσει για ασφάλεια. Με τη στάση τους, είπε, μετατρέπουν τη χώρα σε αποθήκη ψυχών «και υπάρχει ο κίνδυνος να τη μετατρέψουν και σε πύλη εισόδου τρομοκρατών».

Σύμφωνα με τον ίδιο η κυβέρνηση δίνει τα λάθος μηνύματα μέσα και κυρίως έξω από τη χώρα προσθέτοντας, ωστόσο, ότι «η Νέα Δημοκρατία, η δημοκρατική φιλελεύθερη δύναμη, δεν μπορεί να ανέχεται, διαμαρτυρόμενη υποτονικά, τα όσα επικίνδυνα για την ασφάλεια των πολιτών και την ασφάλεια της χώρας κάνει αυτή η κυβέρνηση».

Αναφερόμενος στον τουρισμό και την αγροτική οικονομία, έκανε μίλησε για τη διασύνδεση του αγροτοδιατροφικού τομέα με τον τουρισμό, λέγοντας ότι η Ελλάδα πρέπει οργανωμένα να προβάλει και να καθιερώσει διεθνώς, το σωστό όρο, που δεν είναι Μεσογειακή Διατροφή, αλλά «Κρητική Διατροφή».

Αφού ανέπτυξε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής τα οποία όπως είπε παραμένουν αναξιοποίητα εξαιτίας των λαθών αυτής της κυβέρνησης έκανε ιδιαίτερες αναφορές στον τουρισμό, ενώ για τη φορολογία των αγροτών μίλησε για φοροεπιδρομή, που εξοντώνει τον πρωτογενή τομέα.

Επίσης, ανέπτυξε τους 5 άξονες της οικονομικής πολιτικής που εκτιμά ότι χρειάζεται η χώρα, καθώς και τους 5 άξονες Θεσμικών Αλλαγών παρουσιάζοντας αναλυτικά τις θέσεις του.