Επιμένει η κυβέρνηση στη θέση της ότι υπάρχουν ακόμη περιθώρια για εθνική συνεννόηση, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιώργο Πεταλωτή, ο οποίος απαντώντας στα όσα ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς στην ομιλία στην ΚΟ του κόμματός του, τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν ζητάει «λευκές επιταγές» από κανένα. «Ζητάμε να συναισθανθούν όλοι τις ευθύνες τους για να αλλάξει η χώρα. Υπάρχει πεδίο συνεννόησης για να γίνουν τα απαραίτητα βήματα και πολλά κοινά με την ΝΔ. Εάν μένουμε όλοι στο δικό μας "κομματικό μαγαζί", τότε δεν συναισθανόμαστε το μέγεθος της ευθύνης μας», υπογράμμισε ο κ. Πεταλωτής.

Πρόσθεσε δε ότι η κυβέρνηση είναι ανοικτή, αλλά τόνισε ότι θα πορευτεί σε κάθε περίπτωση και μόνη της.

Ο κ. Πεταλωτής διευκρίνισε σαφώς ότι η κυβέρνηση με το επίμονο αίτημα για συννενόηση δεν εννοεί κυβερνητική συνεργασία σε πρόσωπα - «τέτοια παζάρια δεν μας αφορούν», είπε - και τόνισε ότι είναι εθνικά αναγκαίο, λόγω κρισιμότητας των στιγμών, να γίνει εθνική συνεννόηση.

Σχετικά με την αναφορά του Αν. Σαμαρά για από κοινού επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου, ο κ. Πεταλωτής τόνισε ότι το έχει προτείνει, ήδη, ο Γιώργος Παπανδρέου, λειτουργώντας υπερβατικά και θέτοντας ως στόχους της επαναδιαπραγματευσης, την μείωση του ελλείμματος και του χρέους.

Όσο για τη ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, με απλή πλειοψηφία, ο κ.Πεταλωτής ανέφερε ότι αυτό προβλέπει η κοινοβουλευτική διαδικασία.