Στη Βουλή μεταφέρεται η κόντρα κυβέρνησης αντιπολίτευσης με φόντο τη συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές για τους πλειστηριασμούς και τα κόκκινα δάνεια. 

Το νομοσχέδιο με τις σχετικές ρυθμίσεις αναμένεται να κατατεθεί άμεσα καθώς μέχρι την Πέμπτη θα πρέπει να έχει ψηφιστεί, ώστε στη συνέχεια να ανοίξει ο δρόμος και για την εκταμίευση της δόσης των 2 δισ. ευρώ. 

Οι τόνοι αναμένεται να ανέβουν κατά τη διάρκεια της συζήτηση των ρυθμίσεων με τη ΝΔ, ήδη να κατηγορεί την κυβέρνηση για πολιτική εξαπάτηση του λαού από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. 

«Τον Ιανουάριο, ο κ. Τσίπρας εξαπατούσε τους πολίτες, λέγοντας "κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη". Το Σεπτέμβριο, εξαπατούσε δεύτερη φορά τους πολίτες λέγοντας πως "δεν θα υπάρξει κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας." Σήμερα, ο κ. Τσίπρας βγάζει χιλιάδες σπίτια στο σφυρί. Η πολιτική απάτη αποκαλύπτεται. Και ο μύθος της δήθεν κοινωνικής ευαισθησίας της Αριστεράς καταρρέει», αναφέρει η ΝΔ.

Για τους πλειστηριασμούς και τα κόκκινα δάνεια έδωσαν συνέντευξη τύπου οι συναρμόδιοι υπουργοί Οικονομικών και Οικονομίας. 
Ο κ. Σταθάκης διευκρίνισε μεταξύ άλλων ότι αναπροσαρμόζεται το δάνειο σύμφωνα με την τρέχουσα εμπορική αξία του ακινήτου και ο δανειολήπτης θα καλύπτει την τρέχουσα εμπορική αξία, άρα και η δόση αναπροσαρμόζεται. 
 
«Η συντριπτική πλειοψηφία των δανειοληπτών θα μπορούν να καλύψουν το δάνειο με τη νέα αξία, οπότε παραμένουν προστατευμένοι» τόνισε και συμπλήρωσε ότι  αν κάποιος δεν μπορεί να το εξυπηρετήσει, τότε θα παραπέμπεται στον Κώδικα Δεοντολογίας και θα αποφασίζει η τράπεζα πώς θα πορευθεί με το δάνειο. «Τότε όμως αίρεται η προστασία και η τράπεζα μπορεί να πάρει πιο ακραία μέτρα».

Το νομοσχέδιο αναμένεται να συζητηθεί στην επιτροπή την Τετάρτη το μεσημέρι και να εισαχθεί στην Ολομέλεια την Πέμπτη στις 11 το πρωί.