current views are: 4

17 Νοεμβρίου 2015
Δημοσίευση15:37

Στη δικαιοσύνη Παππάς και Σπίρτζης κατά των «ΝΕΩΝ» για την «παράγκα» υπουργών

Στη δικαιοσύνη κατά της εφήμερίδας τα ΝΕΑ για «συκοφαντικό δημοσίευμα» προσφεύγουν ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς και ο υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης, με αφορμή σημερινό άρθρο του Γιώργου Παπαχρήστου.

Δημοσίευση 15:37’
αρθρο-newpost

Στη δικαιοσύνη κατά της εφήμερίδας τα ΝΕΑ για «συκοφαντικό δημοσίευμα» προσφεύγουν ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς και ο υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης, με αφορμή σημερινό άρθρο του Γιώργου Παπαχρήστου.

Στη δικαιοσύνη κατά της εφήμερίδας τα ΝΕΑ για «συκοφαντικό δημοσίευμα» προσφεύγουν ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς και ο υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης, με αφορμή σημερινό άρθρο του Γιώργου Παπαχρήστου που αναφέρεται στην ύπαρξη «κοινού γραφείου των δύο υπουργών για εξυπηρετήσεις». Ο δημοσιογράφος συνδέει τους δύο υπουργούς με την ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής της ΝΔ, Λευτέρης Αυγενάκης, για δύο υπουργούς που παρέχουν διευθετήσεις ζητημάτων σε πολίτες «με το αζημίωτο». 

Οι κ.κ. Παππάς και Σπίρτζης τονίζουν ότι «τις τελευταίες μέρες έχουν ενταθεί οι προσωπικές επιθέσεις εναντίον μας. Αναρίθμητοι χαρακτηρισμοί αβάσιμα υπονοούμενα και συκοφαντίες συνθέτουν ένα εμετικό σκηνικό που χαρακτηρίζει τους εμπνευστές του και τη διαχρονική πορεία τους»,  σημειώνοντας ότι μπήκαν και εκείνοι «στη σειρά των υπουργών που δέχονται τις προσωπικές επιθέσεις».

Οι δύο υπουργοί, σε κοινή δήλωσή τους, τονίζουν ότι «αυτές οι επιθέσεις είναι συστηματικές και καθόλου ασύνδετες με τα ακόλουθα γεγονότα»:

Πρώτο: ψηφίστηκε από τη Βουλή ο νόμος για τις τηλεοπτικές άδειες.
Δεύτερο: ελέγχονται από τη δικαιοσύνη τα δάνεια των επιχειρήσεων ΜΜΕ.
Τρίτον: εισπράχθηκε το τέλος χρήσης συχνοτήτων για πρώτη φορά μετά από χρόνια.

Παράλληλα, υπογραμμίζουν ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να παρέμβει στη δικαιοσύνη, στέλνοντας μήνυμα για τη δικαστική διερεύνηση των δανείων που δόθηκαν στα ΜΜΕ. Χαρακτηριστικά σημειώνουν: 

«Οφείλουμε να ενημερώσουμε κάθε ενδιαφερόμενο ότι:

  • Η διαδικασία για τις αδειοδοτήσεις των τηλεοπτικών σταθμών θα προχωρήσει κανονικά.
  • Όσες πιέσεις και να ασκηθούν, αυτή η κυβέρνηση και τα στελέχη της δε θα παρέμβουν στη δικαιοσύνη για να τους διευκολύνουν τα συγκροτήματα της διαπλοκής».

Ο Νίκος Παππάς και ο Χρήστος Σπίρτζης καταλήγουν:

Εμείς έχουμε συνηθίσει να μας χτυπούν, αυτοί δεν έχουν συνηθίσει να ελέγχονται. Καλά θα κάνουν να το συνηθίσουν. Αυτά ως προς την πολιτική. Τα υπόλοιπα στη δικαιοσύνη.

Ολόκληρο το άρθρο του Γιώργου Παπαχρήστου στη στήλη του του «Στίγμα»:

Ενα σε δύο

Λένε για τους δημοσιογράφους ότι (συνηθίζουν οι περισσότεροι να) «κάνουν την τρίχα τριχιά», κατά τη σχετική έκφραση της ευάνδρου Ηπείρου για τις υπερβολές, αλλά και οι βουλευτές δεν πάνε πίσω ρε παιδί μου! Τρομεροί τύποι. Λαμβάνω ως παράδειγμα, τελευταίο, χθεσινή ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Ηρακλείου της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρης Αυγενάκης – φίλος μου, κατά τα άλλα, οφείλω να παραδεχθώ.

Τι καταγγέλλει ο εν λόγω Αυγενάκης στην ερώτησή του; Οτι δύο υπουργοί έχουν στήσει μηχανισμό εξυπηρέτησης πάσης φύσεως «αιτημάτων» με ημερήσιο τζίρο 50.000 ευρώ (!!!) σε γραφείο επί της Λεωφόρου Συγγρού και, παρότι δεν κατονομάζει τους δύο υπουργούς, σημειώνει ότι οι «πρωταγωνιστές» έχουν νοικιάσει το γραφείο επί της Λεωφόρου Συγγρού «όπου συνεργάτες τους δέχονται πολίτες και αντιμετωπίζουν με το αζημίωτο τις διάφορες “εκκρεμότητές” τους».

Πρόκειται, όπως υποστηρίζει, «για ένα γραφείο διευθετήσεων και εξυπηρετήσεων, δηλαδή μια μηχανή παρα-διοίκησης, η οποία λύνει, υποτίθεται, θέματα πολιτών… με το αζημίωτο». Στο πλαίσιο της ερώτησης εξειδικεύει και το είδος των «θεμάτων» που διευθετεί το δίδυμο των υπουργών, αλλά δεν τα καταγράφω διότι ακριβώς πρόκειται – το πιστεύω… – για μια περίπτωση μετατροπής της «τρίχας σε τριχιά».

Και τούτο διότι ο Αυγενάκης αναφέρεται στο «κοινό» γραφείο που έχουν οι δύο καλοί φίλοι, για τους οποίους έχω αναφερθεί διεξοδικά και προ ημερών, ο υπουργός Νίκος «μη με ενοχλείτε, εκτός και αν πρόκειται για σοβαρότατο θέμα διότι συνομιλώ με τον Θεό» Παππάς και ο Χρήστος «τώρα που λείπει ο Αλέξης Μητρόπουλος είμαι το ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΡΙΖΑ» Σπίρτζης.

Το γραφείο, που δεν είναι ένα, αλλά… δύο, βρίσκεται στη Λεωφόρο Συγγρού 12, στον 1ο όροφο, είναι επιπλωμένο με βάση τις σύγχρονες αντιλήψεις περί interior design. Το περί «κοινού» γραφείου τού προέκυψε του Αυγενάκη από το γεγονός ότι φέρει (έφερε, μέχρι χθες τουλάχιστον) απέξω στα κουδούνια τα ονόματα των δύο υπουργών «Ν. Παππάς – Χρ. Σπίρτζης». Στον πρώτο όροφο, όμως, υπάρχουν δύο πόρτες με ισάριθμα κουδούνια αλλά χωρίς τα ονόματα των δύο κυρίων. Δεν αντιλαμβάνομαι, λοιπόν, πόθεν προκύπτει ότι στο συγκεκριμένο «δύο σε συσκευασία του ενός» γραφείο στεγάζεται ή στεγαζόταν μια «φάμπρικα» εξυπηρετήσεων, και δεν ήταν ένα κλασικό πολιτικό γραφείο δύο συστεγαζόμενων πολιτικών.

Ας πούμε, την πιθανότητα να έχουν ένα γραφείο για να γλιτώνουν τα έξοδα την εξέτασε ο έξυπνος;

(Αν και πρόκειται για κάτι εξαιρετικό, δύο βουλευτές από την ίδια εκλογική περιφέρεια, τη Β’ Αθηνών συγκεκριμένα, να στεγάζονται στο ίδιο γραφείο. Εξαιρετικό μέχρις παρεξηγήσεως δηλαδή…)

Καλομελέτα…

Φυσικά, εγώ κάτι τέτοια δεν τα αφήνω – με γνωρίζετε πλέον τόσο καιρό πώς ενεργώ. Επικοινώνησα αμέσως με τον καταγγέλλοντα βουλευτή Αυγενάκη. Για να τον κακίσω! Να του τα «ψάλω» ένα χεράκι δηλαδή, για τις ανεδαφικές – το λιγότερο, αίσχος! – αναφορές του κατά δύο ευυπόληπτων πολιτικών ανδρών οι οποίοι, χωρίς ίχνος υπερβολής (επίσης με ξέρετε, δεν υπερβάλλω ποτέ – λέμε τώρα…), κοσμούν το Κοινοβούλιο.

– Το θέμα του κοινού γραφείου μού το είχαν διοχετεύσει κι εμένα, είπα του Αυγενάκη. Αλλά από πουθενά δεν μου προέκυψε κάποια μη σύννομος συμπεριφορά των συνοικούντων. Εξού και το άφησα στην άκρη…

– Φίλτατε, παραβήκατε έναν βασικό κανόνα της δημοσιογραφίας που λέει ό,τι ξέρεις γράφ’ το γιατί κάποιος άλλος θα σε προλάβει, με επέκρινε με τη σειρά του.

Διέκοψα τη συνομιλία διότι σιγά να μη δεχθώ μαθήματα δημοσιογραφίας από έναν… τοπογράφο μηχανικό, όπως εκείνος.

Ασε που είμαι βέβαιος ότι οι δύο υπουργοί, ο υπουργός Παππάς και ο φίλος μου Χρήστος Σπίρτζης, θα τον αποστομώσουν με την απάντησή τους…

Πάλι καλά

Ας πούμε, ένα παράδειγμα κόντρα σε όσα λέει ο Αυγενάκης (ο οποίος διατείνεται ότι διαθέτει στοιχεία περί όσων καταγγέλλει για το ντουετάκι) είναι το ακόλουθο: υπήρξε συνάντηση του υπουργού Νίκου «συνομιλώ με τον Θεό» κ.λπ. κ.λπ. Παππά με τον πρώην πρωθυπουργό της Βρετανίας και νυν διαμεσολαβητή ακριβών project Τόνι Μπλερ. Εν προκειμένω, του αζερικού αγωγού ΤΑΡ.

Πού έγινε η συνάντηση; Στο γραφείο της Λεωφόρου Συγγρού; Σε σουίτα ξενοδοχείου; Σε κλειστό κλαμπ, ώστε μετά οι δύο να φύγουν προς διαφορετικές κατευθύνσεις (ο Παππάς as usual με… παπάκι…) για να μη δώσουν στόχο;

Οχιιιι! Στο Mέγαρο Μαξίμου. Με τους φωτογράφους και τις κάμερες να καταγράφουν την είσοδο και την έξοδο του Μπλερ. Και την ιστορικής σημασίας, θα τη χαρακτηρίσω, χειραψία του με τον υπουργό Παππά…

Αυτά να τα βλέπει ο Αυγενάκης. Είναι το μόνο που έχω να πω…

[Πάλι καλά να λέμε που δεν συμπεριέλαβε στην ερώτησή του προς την κυβέρνηση και την έντονη φήμη ότι το «δύο σε συσκευασία του ενός» γραφείο των δύο υπουργών ανήκει στον αποκαλούμενο «πατέρα» όλων των (μεγαλο)συριζαίων Χρήστο Καλογρίτσα. Πάλι καλά…]

Απλά πράγματα

Στο πιθανό ερώτημα γιατί ολόκληρος Μπλερ, που κυβέρνησε επί χρόνια μια αυτοκρατορία, τη βρετανική, δεν συναντήθηκε, αν και στο ίδιο κτίριο, με τον πρόεδρο Αλέξη, η απάντηση είναι εντελώς απλουστευτική! Γιατί δεν είχε ραντεβού!

Μάλιστα, όπως με ενημέρωσαν εγκύρως, ο πρόεδρος Αλέξης βρισκόταν εκείνη την ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου αλλά είχε μια σύσκεψη, την οποία σιγά να μη διέκοπτε για να ανταλλάξει έστω και μια χειραψία με τον γνωστό ανά τις πέντε ηπείρους «διαμεσολαβητή» Τόνι.

Κατά την πηγή μου, αντικείμενο της σύσκεψης ήταν τα «τεκταινόμενα στο Χίλτον», όπου ο αγαπημένος Ευκλείδης με τα trendy κασκόλ έδινε μεγάλη μάχη με την τρόικα, και ο πρόεδρος Αλέξης συσκεπτόταν με τους ανθρώπους του για να καθορίσει τη «γραμμή Μαζινό» (φυσικά δεν το εξηγώ τι είναι αυτό – πάντως γλυκό δεν είναι…) του Ευκλείδη.

Πλατινένιοι

Στο μεταξύ, μετά τη μεγάλη επιτυχία του ΣΥΡΙΖΑ να καταφέρει, ενάμιση μήνα μετά την επανεκλογή του στην εξουσία, να κατεβάσει την περασμένη Πέμπτη καμιά 50αριά χιλιάδες κόσμου στους δρόμους, όλα συνηγορούν ότι πάει από το… καλό στο καλύτερο το πράγμα. Παράδειγμα, οι πρόσφατες εκλογές στο σωματείο εργαζομένων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου: από 31% που είχε πάρει στις προηγούμενες εκλογές αυτή τη φορά έλαβε μόλις 18%! Το δε καθημαγμένο ΠΑΣΟΚ διά της ΠΑΣΚΕ πρώτευσε στις εκλογές συγκεντρώνοντας το 41% των ψήφων!

Και θυμίζω απλώς ότι στο πρόσφατο συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης η ΠΑΣΚΕ εξέλεξε 13 συμβούλους στο Διοικητικό Συμβούλιο και ο ΣΥΡΙΖΑ 3 από κοινού με τη Λαϊκή Ενότητα Λαφαζάνη.

Επιτυχίες…

Θα ξανάρθει

Για όσους έχουν περιπέσει σε βαθιά απογοήτευση επί τη αναγγελία της αποχώρησης του αγωνιστή Μπαλασόπουλου από την ηγεσία της ΠΟΕ – ΟΤΑ, διότι θα τους λείψει η… μετριοπαθής, ήρεμη και χωρίς ακρότητες πολιτική του παρουσία, αναφέρω προς ενημέρωσή τους ότι αποχωρεί για να… επανέλθει από άλλο μετερίζι του αγώνα.

Φίλος μου, βαθύς γνώστης των συνδικαλιστικών δρώμενων, με ενημέρωσε – και αμέσως… ανακουφίστηκα – ότι ο αγωνιστής προσπαθεί ήδη να μεταπηδήσει στην ηγεσία της ΑΔΕΔΥ!

Ηχήστε χαρμόσυνα καμπάνες και εσείς τα κλειδοκύμβαλα παιάνες αναπέμψτε!..


σχετικα αρθρα