Ανακοίνωση για την επέτειο του Πολυτεχνείου εξέδωσε η Νεολαία της Νέας Δημοκρατίας, στην οποία τονίζει πως «είναι καιρός να ξεφύγουμε από κατεστημένα που μας κρατούν δέσμιους στο παρελθόν, είναι ώρα για ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις, ώστε να δομήσουμε την Ελλάδα της γενιάς μας.

Με αφορμή τη συμπλήρωση 42 χρόνων από την εξέγερση του Πολυτχνείου, η ΟΝΝΕΔ αναφέρει:

Συμπληρώνονται σήμερα, 42 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, την νύχτα της 17ης Νοεμβρίου 1973. Την νύχτα που το καθεστώς της Χούντας αποφάσισε να βάλει ένα αιματηρό τέλος στην ακομμάτιστη και μαζική Διαδήλωση Δημοκρατίας της νεολαίας, μέσα από την οποία η νέα γενιά απαιτούσε τα βασικά εργαλεία για να δημιουργήσει: Ψωμί, Παιδεία και Ελευθερία.

Μπορεί ένα χρόνο αργότερα η Χούντα να έπεσε, τα αιτήματα όμως αυτά δεν ικανοποιήθηκαν ποτέ πλήρως. Η γενιά που διαδήλωνε το βράδυ της 17ης Νοεμβρίου, πήρε στα χέρια της τα ηνία της χώρας στα χρόνια που ακολούθησαν, δεν έκανε πράξη τα συνθήματα της δικής της αντίδρασης. Αντίθετα, εξαργύρωσε την παρουσία της στους αγώνες, προκειμένου να ικανοποιήσει ατομικές φιλοδοξίες και να δομήσει πολιτικές καριέρες, στη μνήμη των νεκρών.

«Σήμερα, η δική μας γενιά βλέπει την ιστορία να επαναλαμβάνεται. Ζει σε μια χώρα όπου η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αναρριχήθηκε στην εξουσία, τάζοντας στους πάντες τα κοινωνικά ανάλογα του συνθήματος «Ψωμί- Παιδεία- Ελευθερία», αλλά αναλώνεται σε επικοινωνιακή διαχείριση της κατάστασης την οποία η ίδια δημιούργησε με τα πεπραγμένα του τελευταίου εννιαμήνου», τονίζει η ΟΝΝΕΔ και καταλήγει:

Σε όλους αυτούς που καπηλεύτηκαν και εμφανίζουν για δικούς τους, τους αγώνες της νεολαίας από όλο το πολιτικό φάσμα, η γενιά μας θα δώσει την πιο ηχηρή απάντηση. Είναι καιρός να ξεφύγουμε από κατεστημένα που μας κρατούν δέσμιους στο παρελθόν, είναι ώρα για ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις, ώστε να δομήσουμε την Ελλάδα της Γενιάς μας.