current views are: 4

17 Νοεμβρίου 2015
Δημοσίευση15:50

Βίτσας: Ο Πανούσης έχει καταλάβει ότι χειρίστηκε το θέμα με λάθος τρόπο

Τα όσα είπε χθες ο Γιάννης Πανούσης στην εκπομπή στον «Ενικό» σχολίασε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Δημήτρης Βίτσας. 

Δημοσίευση 15:50’
αρθρο-newpost

Τα όσα είπε χθες ο Γιάννης Πανούσης στην εκπομπή στον «Ενικό» σχολίασε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Δημήτρης Βίτσας. 

Τα όσα είπε χθες ο Γιάννης Πανούσης στην εκπομπή στον «Ενικό» σχολίασε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Δημήτρης Βίτσας

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM, ο κ. Βίτσας τόνισε πως ο κ. Πανούσης «έχει χειριστεί το ζήτημα με λαθεμένο τρόπο και κατά τη γνώμη μου έχει αρχίσει και το καταλαβαίνει και ο ίδιος και η χθεσινή συνέντευξή του νομίζω ότι αυτό αποδείκνυε».

Κατά τα άλλα τάχθηκε κατά της εμπλοκής της Ελλάδας σε στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, σε περίπτωση χερσαίας επέμβασης. «Και εγώ και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας είπαμε ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να εμπλακεί σε πολεμικές και στρατιωτικές επιχειρήσεις. Έχουμε άλλους τρόπους ώστε να συμβάλλουμε για την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή» είπε και συνέχισε: 

Η λύση βρίσκεται στη σταθεροποίηση του πολιτεύματος στη Συρία και την εύρεση μια συμβιβαστικής λύσης. Από εκεί πρέπει να ξεκινάμε ώστε να βρίσκουμε και τους όρους και τους τρόπους αντιμετώπισης της τρομοκρατικής ομάδας του Ισλαμικού Κράτους.

Σε ερώτηση εάν γίνονται έρευνες στην Ελλάδα για συγκεκριμένους υπόπτους είπε: 

Η βάση της συζήτησης θα πρέπει να είναι το εξής δίπολο. Πρώτον δεν ανακατεύουμε την τρομοκρατική δράση του Ισλαμικού Κράτους με τη θρησκεία εν γένει και το δεύτερο δεν ανακατεύουμε το ζήτημα των προσφυγικών ροών με την τρομοκρατία που ασκεί αυτή η τρομοκρατική οργάνωση που θέλει να γίνει κράτος. Στις έρευνες που γίνονται σε όλη την Ευρώπη βεβαίως συνεργάζονται τα αρμόδια υπουργεία και οι αρμόδιες αρχές. Εμείς έχουμε και υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και ΕΥΠ και σε ότι αφορά τις τρομοκρατικές οργανώσεις βεβαίως οφείλουν να ελέγχουν και το κάνουν.

Ο κ. Βίτσας μίλησε και για τη συμφωνία με την τρόικα και συγκεκριμένα για το ενδεχόμενο επιβολής φόρου στην κατανάλωση κρασιού. Όπως είπε δεν πρόκειται για αιφνιδιασμό καθώς εξαρχής υπήρχε ένα ποσό ύψους 400 εκατ. ευρώ που έπρεπε να καλυφθεί. «Κάθε φορά κάποιος θα παραπονείται. Αυτό στο οποίο πρέπει να μείνουμε είναι ότι υπάρχει μια συμφωνία τον Ιούλιο βάσει της οποίας συζητάμε» ανέφερε χαρακτηριστικά. «Έχουμε συμφωνήσει ότι πρέπει να βρεθούν αυτά και να κλείσει αυτή η συμφωνία. Εγώ θα σας ρωτούσα συμφωνείτε να μην πάρουμε τα 10 + 2 δις;», είπε.


σχετικα αρθρα