Θετικός μεν επιφυλακτικός δε εμφανίζεται κορυφαίος ευρωπαίος αξιωματούχος που εμπλέκεται στη διαπραγμάτευση, σχετικά με την εκταμίευση της δόσης. 
 
Ο αξιωματούχος που θέλησε να τηρήσει την ανωνυμία του ανέφερε πως το « Eurogroup Working Group χαιρέτισε τη συμφωνία μεταξύ των ελληνικών αρχών και των θεσμών σχετικά με όλα τα εκκρεμή ορόσημα και τα μέτρα του χρηματοπιστωτικού τομέα. Έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος. Ωστόσο , ορισμένα τμήματα της εν λόγω συμφωνίας , πρέπει ακόμα να νομοθετηθούν».
 
Όπως εξήγησε η απαραίτητη νομοθεσία αναμένεται να ψηφιστεί την Πέμπτη. Σε αυτήν ξεκαθάρισε πρέπει να συμπεριλαμβάνονται ΟΛΑ τα προπαιτούμενα όπως και όλα τα ισοδύναμα για τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση, ώστε να μπορέσει να εγκριθεί η εκταμίευση της δόσης. 
 
Στη συνέχεια τόνισε πως «από τη στιγμή που τα θεσμικά όργανα μπορέσουν να δώσουν μια θετική έκθεση αξιολόγησης, το EWG θα αρχίσει και πάλι με στόχο να την εγκρίνει.  Αυτό , στη συνέχεια, θα ανοίξει το δρόμο για την εκταμίευση του οφειλόμενου ποσού». 
 
Όπως τόνισε «είμαστε πολύ πιο κοντά στην εκταμίευση του δύο δισ. ευρώ που συνδέονται με την πρώτη σειρά από ορόσημα» ωστόσο δεν θέλησε να αναφερθεί σε ακριβή ημερομηνία. 
 
«Όλα εξαρτώνται από την κατάλληλη εφαρμογή των συμφωνηθέντων μέτρων από τις ελληνικές αρχές εντός των επόμενων ημερών», κατέληξε στέλνοντας σαφές μήνυμα προς την ελληνική πλευρά