Δεύτερη ημέρα σήμερα για τον Αλέξη Τσίπρα στην Τουρκία, με τον πρωθυπουργό να την ξεκινά με μια συνάντηση με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο στο Φανάρι, στην οποία οι δύο τους υπογράμμισαν την ανάγκη να αντιμετωπιστεί η βία και να αναδειχθεί ο διαθρησκευτικός διάλογος. 

Πρωθυπουργός και Οικουμενικός Πατριάρχης συναντήθηκαν λίγο μετά τις 8.30 το πρωί και η συνάντησή τους διήρκεσε πάνω από μία ώρα.

Για τη ανάγκη συνεργασίας με την Τουρκιά μίλησε ο Αλ. Τσίπρας, ειδικότερα σε θέματα μετανάστευσης προκειμένου να αντιμετωπιστεί αυτό το ανθρωπιστικό πρόβλημα.

Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός:

Με στεναχωρεί το γεγονός ότι χάνονται άνθρωποι, κυρίως μικρά παιδιά λίγα μέτρα από τις ακτές. Είναι ανθρωπιστικό καθήκον να συνεργαστούμε, να συντονιστούμε και να σταματήσουμε αυτό το δράμα.

Παράλληλα, εξέφρασε στον Πατριάρχη την ανησυχία του για την έξαρση της θρησκευτικής βίας, αλλά εκθείασε τις πρωτοβουλίες του κ.κ. Βαρθολομαίου, τονίζοντας τις «ακάματες προσπάθειές του στην ανάδειξη του διαθρησκευτικού διαλόγου» σε μια εποχή, που, όπως είπε, αντί να αναδειχθεί η αξία του διαλόγου, αναδεικνύεται δυστυχώς, με πρόσχημα τη θρησκεία, η βία και οι συκρούσεις.

''Ο διάλογος είναι αναγκαίος για την ειρηνική επίλυση των διαφορών'', τόνισε ο κ. Τσίπρας και για τον λόγο αυτό, όπως είπε, πρωταγωνιστικό ρόλο μπορούν να διαδραματίσουν οι εκπρόσωποι των θρησκειών.

Στην συνέχεια ο κ. Τσίπρας αναχώρησε για την Άγκυρα, όπου θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου. 

Φωτογραφίες από την συνάντηση ανέβασε και ο Πρωθυπουργός στον λογαριασμό του στο Facebook.