Τις δικές του εξηγήσεις για όσα συνέβησαν με αφορμή τις σοβαρότατες καταγγελίες στις οποίες προχώρησε για τις σχέσεις στελεχών της κυβέρνησης με τη τρομοκρατία, έδωσε στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ο Γιάννης Πανούσης.

Ο τέως υπουργός Προστασίας του Πολίτη δήλωσε πως την Παρασκευή θα πάει στον Άρειο Πάγο και θα ζητήσει από τον εισαγγελέα να του δοθούν οι κασέτες με τις συνομιλίες. Σημείωσε μάλιστα πως αν αυτά τα στοιχεία έχουν καταστραφεί, θα πρόκειται για μια νέα υπόθεση αμερικάνικου τύπου «gate».

 Ο κ. Πανούσης, άφησε πολλές φορές στην τοποθέτησή του αιχμές για τους χειρισμούς των υπουργών Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, τόσο για την επιλογή τους να καταθέσουν μήνυση όσο και για το γεγονός ότι παρά τα όσα κατήγγειλε δεν έπραξαν τίποτα την στιγμή που έπρεπε. Όπως είπε, οι υπουργοί του έλεγαν ότι δεν έχει τίποτα να φοβηθεί ωστόσο από τις εξελίξεις αποδεικνύεται ότι θα πρέπει να απολογηθούν.

«Εμφανίστηκα να μπαίνω στις φυλακές και να κάνω ελέγχους στους Πυρήνες, ζήτησα διάψευση από τον Δικαιοσύνης που δεν το έκανε. Με ρίξανε στο στόμα του λύκου», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Πανούσης πρόσθεσε πως δεν μίλησε ποτέ για στελέχη ούτε για βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. «Μίλησα για πολιτικά πρόσωπα», είπε και πρόσθεσε: «Και προφανώς υπάρχουν στοιχεία, έγγραφα. Και όποιος πάει να τα διαψεύσει καταστρέφοντας έγγραφα κάνει λάθος. Δηλαδή όλα τα έκανα μόνος μου. Έφτιαξα έγγραφα, τα σφράγισα…». «Ο κ. Διαμαντόπουλος,η κ. Μακρή, η κ. Κωνσταντοπούλου με κυνηγήσανε όπως και άλλα μέλη της κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ», συμπλήρωσε. 

«Κάποια στιγμή πρέπει να τελειώνουμε, δεν σκοπεύω να το παίξω Ρομπέν των Δασών ούτε Δον Κιχώτης», είπε και σημείωσε « δεν παίζω παιχνίδια καναλιών ή πρεσβειών. Είμαι μόνος μου, μοναχικός καβαλάρης. Δεν κάνω πίσω! Δεν φοβάμαι! Τι θα με σκοτώσουνε; Κάποιος θα το χρεωθεί αυτό! Εξάλλου είμαι 65 χρονών».

Ο τέως υπουργός, απάντησε πως «δεν θα κάνω τον ντεντέκτιβ», σε ερώτηση για τη δράση του κ. Λάμπρου, ωστόσο σημείωσε ότι δεν συμπεριλαμβάνεται στους θεσμικούς παράγοντες που συνομιλούν με κρατουμένους στις φυλακές.