Δύσκολα θα παραμείνουν κάτω από την ίδια πολιτική στέγη την ερχόμενη Δευτέρα Μεϊμαράκης και Τζιτζικώστας. Οι δυο τους έχουν προχωρήσει σε βαριές εκφράσεις εκατέρωθεν που μπορεί να κινούνται στην σφαίρα της πολιτικής αντιπαράθεσης, ωστόσο έχουν βαθύτερο αντίκτυπο.

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας μετά τα αρνητικά για εκείνον δημοκοπικά αποτελέσματα που τον φέρνουν στην δεύτερη θέση , επέλεξε μια κατά μέτωπο και προσωπική επίθεση στον κ. Μεϊμαράκη

Η επίθεση αυτή ξεκίνησε με την θεωρία του παλιού και του νέου, κλιμακώθηκε με την «χρέωση» στον κ. Μεϊμαράκη της εκλογικής ήττας της ΝΔ , συνεχίστηκε με κατηγορίες για ενεργοποίηση κομματικών μηχανισμών και κορυφώθηκε με το τηλεοπτικό σποτ του περιφερειάρχη. Το σποτ με τον ηλικιωμένο άνδρα που εγκαταλείπουν οι νέοι γιατί εκπροσωπεί το παλιό προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων αφού αρκετοί εκτιμούν ότι αποτελεί ευθεία αντιστοίχιση με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Για τον κ Τζιτζικώστα θα είναι ιδιαίτερα δύσκολο να «μαζέψει» αυτές τις εκφράσεις (επιλογή ήττας ο Μεϊμαράκης) αλλά ακόμη πιο δύσκολο θα είναι να «ανασκευάσει» πολιτικά το γεγονός ότι θα συμμετέχει σε ένα κόμμα που σύμφωνα με τον ίδιο δεν έχει ερείσματα στην κοινωνία. Από την άλλη πλευρά ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης επέλεξε να απαντήσει πιο στοχευμένα στις κατηγορίες Τζιτζικώστα.

Επικέντρωσε στο ουσιαστικό πρόβλημα του περιφερειάρχη για την παρουσία του στη βουλή και απάντησε μόνο στις προσωπικές επιθέσεις . Οι διαρροές από τους συνεργάτες του αφορούσαν στην κομματική πορεία του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στα όργανα της ΝΔ αλλά και η μόνιμη επισήμανση ότι ο πρόεδρος της ΝΔ δεν έχει διεκδικήσει ποτέ αξίωμα όταν η ΝΔ ήταν κυβέρνηση .

Οι δυο «στρατηγικές» των μονομάχων θα τεθούν στην κρίση της βάσης της ΝΔ σε λίγα εικοσιτετράωρα, ωστόσο οι " παροικούντες την Ιερουσαλήμ" γνωρίζουν ότι ο κίνδυνος της διάσπασης είναι ορατός...