Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή το νομοσχέδιο για τους πλειστηριασμούς στην πρώτη κατοικία, εξαπολύει το ΚΚΕ κατηγορώντας την ότι ουσιαστικά με αυτή τη ρύθμιση «υπηρετεί τους τραπεζικούς ομίλους».

Σε σχετική ανακοίνωση του Περισσού επισημαίνεται ότι η ρύθμιση εξασφαλίζει στις τράπεζες «καλύτερους όρους ώστε να απαλλαγούν από το βραχνά των κόκκινων δανείων και να μπορούν να επιδοθούν σε νέο γύρο κερδοφόρων δανειοδοτήσεων», και μάλιστα όπως λέει «τη στιγμή που οι τράπεζες ανακεφαλαιοποιούνται με κρατικό χρήμα, το οποίο θα φορτωθούν πάλι οι εργαζόμενοι».

Το ΚΚΕ τονίζει ακόμα ότι «υποχρεώνει τα υπερχρεωμένα λαϊκά νοικοκυριά να πληρώνουν με πολύ αυστηρούς όρους τις οφειλές, κάνοντάς τους ομήρους των τραπεζών, στους οποίους η κυβέρνηση εξασφαλίζει και κρατικό κονδύλι για να μην χάσουν τα κέρδη τους».

Έτσι, καταλήγει, «όσο και αν προσπαθεί η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να θολώσει τα νερά με την προπαγάνδα της, η συμφωνία με το κουαρτέτο και το νομοσχέδιο που κατέθεσε, δεν αφήνουν κανένα περιθώριο παρερμηνείας».