«Το υπουργείο στηρίζει την τουριστική εκπαίδευση και μεριμνεί για την αναβάθμιση του επιπέδου της, στις σύγχρονες απαιτήσεις της παγκόσμιας τουριστικής αγοράς», τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά.

Η κυρία Κουντουρά είχε σήμερα συνάντηση θέμα τις δημόσιες τουριστικές σχολές (πρώην ΟΤΕΚ) με τον βουλευτή Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ Μανόλης Θραψανιώτη και την αντιδήμαρχο Αγ. Νικολάου Αφροδίτη Κωστάκη-Βαρκαράκη, ενώ συμμετείχε και ο γενικός γραμματέας Τουρισμού Γεράσιμος Ζαχαράτος.

Η αναπληρώτρια υπουργός ανέφερε ότι στο υπουργείο εξετάζονται δράσεις που στοχεύουν στην ανασυγκρότηση του επιπέδου σπουδών και την αναβάθμιση των δημόσιων τουριστικών σχολών (πρώην ΟΤΕΚ). Παράλληλα, διευκρίνισε ότι οι σχολές (ΑΣΤΕΡ-ΑΤΕΚ) αποτελούν ένα σημαντικό εκπαιδευτικό πυρήνα, δεν υπάρχουν σκέψεις για αλλαγές, πλην εκείνων που θα συνδράμουν στη βελτίωσή τους και τη μεγιστοποίηση της συμβολής τους στην τουριστική εκπαίδευση.

H κυρία Κουντουρά εξήρε τη στενή σχέση που διέπει τις τοπικές κοινωνίες με τις σχολές, εκεί όπου λειτουργούν. Τόνισε ότι οι τοπικοί παράγοντες και οι συλλογικοί φορείς του τουρισμού των περιοχών αυτών μπορούν να στηρίξουν την προσπάθεια του υπουργείου να βελτιώσει το επίπεδο σπουδών των σχολών και να δώσει καλύτερες γνωστικές υποδομές στους ανθρώπους που θα εργαστούν στον κλάδο του τουρισμού.