Για εξαιρετικά καλό κλίμα στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής Παναγιώτης Ρήγας αναφερόμενος στο πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα που κατατέθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες, καθώς όπως είπε «όλοι αντιλαμβάνονται πως η κυβέρνηση δίνει μια πολύ μεγάλη μάχη». 

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά FM», επεσήμανε ότι αυτό το κλίμα θα φανεί και στη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, ενώ σχολίασε και πως «δημοσιογραφικά πρέπει να διαβαστεί πιο προσεχτικά το νομοσχέδιο».

Ως προς την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, ο κ. Ρήγας είπε ότι «καταφέραμε όχι απλώς να ολοκληρωθεί το θέμα, αλλά να ολοκληρωθεί και με πολύ θετικούς όρους». 

Ανέφερε ειδικότερα ότι μπαίνουν συγκεκριμένοι όροι στις τράπεζες, στα διοικητικά συμβούλια, στους ελέγχους για το πώς θα δίνουν από εδώ και πέρα δάνεια και ποιους στόχους βάζουν. «Αν δεν έμπαιναν οι όροι αυτοί, πάλι θα παρουσιαζόταν πρόβλημα με τα κόκκινα δάνεια και η ανακεφαλαίοποιηση δεν θα πετύχαινε, όπως δεν είχαν πετύχει οι δύο ανακεφαλαιοποιήσεις που επιχειρήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια», τόνισε, για να προσθέσει πως αυτή τη στιγμή περίπου 7 με 10 δισ. θα χρειαστούν για την ανακεφαλαιοποίηση και τα υπόλοιπα θα μπουν από ιδιώτες.

Για το ζήτημα με τις ρυθμίσεις οφειλών, σημείωσε ότι «οι 100 δόσεις θα υπάρξουν και δεν θα βγει κανείς απ' έξω». Ανέφερε ότι δίνεται περιθώριο 30 ημερών για τη ρύθμιση φορολογικών υποχρεώσεων και τόνισε πως «δεδομένων των δυσκολιών που είχαμε και της πίεσης που υπήρχε, το γεγονός ότι καταφέραμε να κρατήσουμε την περίοδο των 30 ημερών, είναι μια μάχη η οποία κερδήθηκε. Όπως κερδήθηκε και η μάχη για την πάγια ρύθμιση χρεών των 12 δόσεων, που διευρύνεται ώστε να μπαίνουν και οφειλές πριν καν γίνουν ληξιπρόθεσμες».

Ως προς το ζήτημα επιβολής φόρου στο κρασί, είπε, μεταξύ άλλων, ότι «έχει να κάνει με τα ισοδύναμα για τον ΦΠΑ την εκπαίδευση, που τελικά θα καλυφθεί στο μεγαλύτερο μέρος του με την αύξηση της φορολογία στον τζόγο».