Την έντονη αντίδρασή για τις ρυθμίσεις του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών με τα προαπαιτούμενα, που θα «ξεκλειδωσουν» την δόση των 2 δισ. ευρώ, εξέφρασαν στις συναρμόδιες επιτροπές της Βουλής οι φορείς που εκλήθησαν να τοποθετηθούν.

Συγκεκριμένα, ο Β. Τσιαφούτης, νομικός σύμβουλος της ΕΚΠΟΙΖΩ, τόνισε πως κανένας δεν έχει το δικαίωμα να ισχυριστεί πως η ρύθμιση που αφορά τα κόκκινα στεγαστικά δάνεια είναι δίκαιη. «Δεν μπορούμε να αντιληφθούμε ότι εξυπηρετεί δικαιοπολιτικούς λόγους», είπε και αναρωτήθηκε για ποιους λόγους το νομοσχέδιο αφήνει ακάλυπτο το 40% των δανειοληπτών που «θα χάσει το σπίτι του».

Ακόμα στηλίτευσε και τη διάταξη που εισάγει την έννοια του συνεργάσιμου δανειολήπτη λέοντας πώς αν κάποιος δεν απαντήσει σε επιστολή τράπεζας δεν θα μπορεί να προστατεύσει το ακίνητό του.

Από τη πλευρά του ο κ. Σκούρας, Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου, είπε πως τρομοκρατήθηκε ακούγοντας την απόφαση για τη φορολόγηση του κρασιού, σημειώνοντας πως τίθεται θέμα επιβίωσης για 200.000 αμπελουργούς και 20.000 εργαζόμενους στον χώρο.  « Ο φόρος δεν θα φέρει τα προσδοκόμενα αποτελέσματα», εκτίμησε ο πρόεδρος ητς Ένωσης Πρακτόρων ΟΠΑΠ, Γ. Πουλημάς, προσθέτοντας πως το πιο πιθανό αποτέλεσμα θα είναι η μείωση του τζίρου και συνακόλουθα της προμήθειας. «Με το νέο μέτρο περισσότερα από 1000 πρακτορεία θα φτάσουν να κερδίζουν από 5.500 ευρώ ως 7.500, το χρόνο», σημείωσε και κάλεσε τη κυβέρνηση να ρυθμίσει την αγορά του ηλεκτρονικού τζόγου από την οποία όπως είπε μπορεί να κερδίζει το κράτος περί τα 1,5 δις ευρώ το χρόνο.

Τέλος ο Θ. Τρύφωνας, αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας, εξέφρασε την έκπληξή του για το ότι στα προαπαιτούμενα εισήχθησαν ρυθμίσεις για τα γενόσημα. « Πρόκειται για επιλεκτική δράση και στόχευση, που βάσει εμπειρίας δεν θα έχει αποτέλεσμα», εκτίμησε.