Αισιόδοξος ότι θα εκλεγεί από την πρώτη Κυριακή εμφανίστηκε ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ Απόστολος Τζιτζικώστας ο οποίος επεσήμανε πως «από τη Δευτέρα τελειώνουν Καραμανλικοί, Μητσοτακικοί, Σαμαρικοί, ως έννοιες».

Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΑCTION 24, τόνισε πως «Θα τους αλλάξω όλους στη ΝΔ, από μηδενική βάση». 

Παρά, την κριτική που άσκησε στις πρώτες του εμφανίσεις ως υποψήφιος, ο κ. Τζιτζικώστας φαίνεται πως άλλαξε θέση για τον πρώην πρωθυπουργό. «Ο Σαμαράς έχει δικαιωθεί 100% από τα γεγονότα που ακολούθησαν, θα πάρει όμως χρόνο να δικαιωθεί και στον κόσμο. Ο Σαμαράς παρέλαβε χάος και παρέδωσε τη χώρα σε πολύ καλύτερη κατάσταση. Ως αρχηγός της ΝΔ, θα δουλέψω για τη δικαίωση του Σαμαρά, αλλά και όλων των αρχηγών της ΝΔ».

Αναφερόμενος στο πρόσφατο σποτ για το οποίο επικρίθηκε σημείωσε ότι «δεν έχω πρόθεση να προσβάλλω κανέναν. Το σποτ μου  δεν έχει καμία σχέση με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Το μήνυμα του σποτ είναι ότι πρέπει να κάνουμε ρήξη με τις παλιές νοοτροπίες».

Μιλώντας για τους παλαιότερους αρχηγούς της ΝΔ, ο κ. Τζιτζικώστας επισήμανε ότι όλοι οι αρχηγοί του κόμματος έχουν αφήσει θετικό πρόσημο. «Συζητώ πολύ συχνά, πάντα, με τον Κώστα Καραμανλή» δήλωσε.

Αναφερόμενος στα των εκλογών της Κυριακής για την ανάδειξη του επόμενου προέδρου της ΝΔ, ο Απόστολος Τζιτζικώστας σημείωσε ότι:

Ο Μεϊμαράκης έχασε στα δύσκολα του ΣΥΡΙΖΑ και δεν μπορεί να κάνει το επόμενο βήμα. Να ξαναμιλήσουμε στους ανθρώπους που διώξαμε.