Σφοδρά πυρά κατά του πρωθυπουργού εξαπέλυσε ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στην κεντρική προεκλογική του ομιλία στο κλειστό του «Σπόρτινγκ».

Ο κ. Γεωργιάδης άσκησε κριτική κατά του κ. Τσίπρα σχετικά με την υπόθεση του Αλέκου Φλαμπουράρη. «Δεν έκανε καμία δήλωση για την υπόθεση είπε» χαρακτηριστικά. 

«Τη ΝΔ την αγαπάμε, θα τη μεγαλώσουμε και θα διασφαλίσουμε την ενώτητά της» επεσήμανε ο υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος. 

Υπερασπίστηκε τα πεπραγμένα της κυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρά. «Εμείς είχαμε έναν σοβαρό δεξιό πρωθυπουργό, τον Αντώνη Σαμαρά, θα μας έβγαζε τις εκλογές και είχαμε εμείς την εξυπνάδα να φέρουμε τον Έλληνα Χριστόφια (…) Ο κ. Τσίπρας μας χρεοκόπησε μέσα σε 10 μήνες», συνέχισε και πρόσθεσε:

Χρειαζόμαστε έναν κανονικό δεξιό πρωθυπουργό για να φτιάξει την χώρα. 

Τόνισε ότι πρέπει να σπάσει η ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς. «Οι εννιά στους δέκα που έχουν μικρόφωνα στην Ελλάδα είτε έίναι αριστεροί, είτε υπήρξαν» σημείωσε.

«Η Ελλάδα είχε και εξακολουθεί να έχει την πιο κλειστή οικονομία της Ευρώπης. Έχει ακόμα μία σοβιετικού τύπου οικονομία. Είμαστε η χώρα που μία ιδιωτικοποίηση, πριν καν ανακοινωθεί, θεωρείται "ξεπούλημα"», είπε. 

Συνεχίζοντας την κριτική κατά του κ. Τσίπρα, τόνισε πως «η Ελλάδα τον Ιανουάριο χρειαζόταν ένα δισ. μέτρα [μέιλ Χαρδούβελη], ώστε να βγει στις αγορές». Τώρα, συνέχισε, χρειαζόμαστε 16 δισ. ευρώ μέτρα «και εάν θα βγούμε».

Τόνισε επίσης πως η Νέα Δημοκρατία δεν ανέδειξε επαρκώς το θέμα Πανούση. «Δεν μπορεί να κάνει τέτοια πράγματα ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ να μένει σιωπηρή», είπε ο κ. Γεωργιάδης αφήνοντας αιχμές κατά του προέδρου του κόμματος και συνυποψηφίου του Βαγγέλη Μεϊμαράκη. 

Ολόκληρη η ομιλία του Άδωνι Γεωργιάδη: