Νέο κάλεσμα για συνεργασία προς το Ποτάμι απηύθυναν στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, από το βήμα της εκδήλωσης «Σοσιαλδημοκρατία και Ανανεωτική Αριστερά», η οποία πραγματοποιήθηκε απόψε σε κεντρικό ξενοδοχείο.

Στο χαιρετισμό του, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος μίλησε για την ανάγκη σύμπραξης όλων προκειμένου να γίνει ισχυρός ο προοδευτικός πόλος που έχει ανάγκη ο τόπος, «στη βάση προγραμματικών συμφωνιών και με την διατήρηση της πολιτικής και οργανωτικής αυτονομίας των συμμετεχόντων, για να μην απειλείται η ύπαρξη κανενός και να διευκολύνεται η συμμετοχή».

Ο κ. Θεοχαρόπουλος υπογράμμισε στην ομιλία του πως η ισχυρή Κεντροαριστερά είναι εθνική ανάγκη για να καλυφθεί το πολιτικό κενό στη χώρα, και υποστήριξε πως «για να γίνει αυτό, είναι απαραίτητη η ανανέωση προσώπων, ιδεών και πολιτικών πρακτικών και όχι η συντήρηση των ίδιων πρακτικών που μας έφεραν στην κρίση». Παράλληλα, άσκησε κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας πως με την πολιτική που ασκεί, ούτε την σοσιαλδημοκρατία εκφράζει, ούτε την μεταρρυθμιστική Αριστερά - και βέβαια δεν ανήκει στον χώρο της Κεντροαριστεράς.

Στην παρέμβασή της η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή σημείωσε ότι η συγκρότηση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ήταν μια σημαντική αρχή πολιτικού θάρρους. «Έχουμε ευθύνη να μην χάσουμε αυτή την ευκαιρία», είπε η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, κάνοντας λόγο για «κυβερνητικό συνοθύλευμα ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ» και προσθέτοντας ότι «ονομάζουν μεταρρύθμιση την επιστροφή στο παρελθόν».

«Κάναμε λάθη που στοίχισαν αλλά θα πρέπει να συνεχίσουμε αποκλείοντας τις προσωπικές στρατηγικές», είπε η κ. Καϊλή.

Ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος με το Ποτάμι, Πέτρος Τατσόπουλος, επέκρινε την κυβέρνηση για «σουρεαλιστική πολιτική απάτη», επισημαίνοντας ότι αποτελεί θείο δώρο για τον Αλέξη Τσίπρα η πολυδιάσπαση των δυνάμεων της σοσιαλδημοκρατίας του κεντροαριστερού χώρου. Απευθυνόμενος στο Ποτάμι, το κάλεσε να συμπράξει με την Δημοκρατική Συμπαράταξη γιατί διαφορετικά, είπε, διευκολύνεται να συνεχίσει να κυβερνάει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Παρόντα στην εκδήλωση, ήσαν στελέχη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, μεταξύ των οποίων, από το ΠΑΣΟΚ οι Κώστας Λαλιώτης, Θάνος Μωραϊτης, Γιάννης Δατσέρης, Εύη Χριστοφιλοπούλου, Γιάννης Μανιάτης, Λάζαρος Λωτίδης, Γιάννης Μαγκριώτης, Γιάννης Τούντας, κ.ά, και από τη ΔΗΜΑΡ οι Δημήτρης Χατζησωκράτης, Παναγιώτης Μπουλμπασάκος, οι πρώην βουλευτές της, Νίκος Τσούκαλης, Θωμάς Ψύρρας και Γιώργος Κυρίτσης, κ.ά.