Για την Νέα Δημοκρατία που έγινε, με την παρούσα της μορφή, κόμμα των λίγων, αλλά και για τον ''πόλεμο'' που δέχεται από τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ μίλησε στον ΑΝΤ1 ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Απόστολος Τζιτζικώστας. 

Όπως υποστήριξε:

Σήμερα η Νέα Δημοκρατία έχει να αντιμετωπίσει ξεκάθαρο δίλημμα. Τα τελευταία χρόνια συρρικνώνεται, όχι μόνο επαρκώς. Στις τελευταίες εκλογές χάσαμε και ψηφοφόρους παρότι είχαν προηγηθεί επτά καταστροφικοί μήνες. Το πρόβλημα της ΝΔ είναι στην κοινωνία και όχι στη Βουλή. Στη Βουλη δεν έχει χάσει καμία μάχη.

Την ίδια στιγμή αναφέρθηκε ξανά στην επίθεση που δέχεται για το γεγονός ότι δεν έχει υπάρξει βουλευτής. «Σήμερα θέλει κάποιος να μου πει ότι θα έχει πρόβλημα αν έχει εξωκοινοβουλευτικό αρχηγό; Ο Ματέο Ρέντσι στην Ιταλία εξωκοινοβουλευτικός είναι» είπε.

Υπογράμμισε, δε, ότι η ΝΔ έδειξε τάση απομόνωσης υγιών στελεχών: 

«Άφησε απ' έξω από το κόμμα όλα τα υγιή στελέχη. Εγινε κόμμα των λίγων. Η ΝΔ απέκλεισε όλα αυτα τα υγιή στελέχη που ήταν κομμάτια της κοινωνίας. Ποτέ δεν τους ακούσαμε, ποτέ δεν μιλήσαμε μαζί τους. Πηγαίναμε σε αυτούς μόνο όταν είχαμε εκλογές».

Τόνισε, επίσης, ότι ''ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Μειμαράκης εκφράζουν υποσύνολα της παράταξης. Το ίδιο και ο κ. Γεωργιάδης. Πιστεύω ότι η Νέα Δημοκρατία αν θέλει να γίνει ένα μεγάλο κόμμα, πρέπει να μιλάει σε όλους''. 

Ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ πρόσθεσε, επίσης, ότι ενοχλεί γιαυτό και γίνεται δέκτης επιθέσεων: 

Ενοχλώ δύο κατηγορίες ανθρώπων: Λίγους και βολεμένους γιατί δεν τους συμφέρει η αλλαγή την Δευτέρα το πρωί. Ενοχλείται επίσης το σύστημα ΣΥΡΙΖΑ. Η δύναμή μου είναι ότι δεν έχω κανέναν πίσω μου.

Επίσης με πολεμάει ο ΣΥΡΙΖΑ, έχει επιλέξει υποψήφιο. Ο Τσίπρας κάνει ό,τι μπορεί γιαυτό. Από την Βουλή και από τα μέσα που ελέγχει ο ΣΥΡΙΖΑ. Θέλουν έναν αρχηγό που να είναι προσωρινός και να κρατά το κόμμα σε χαμηλά ποσοστά. 

Ο κ. Τζιτζικώστας σχολίασε, επίσης, την υποψηφιότητα του πρόεδρου της ΝΔ: 

Ο κ. Μεϊμαράκης είναι ένα στέλεχος με τεράστια πορεία, μπορεί να κρατήσει την παράταξη αλλά δεν μπορεί να κάνει το άλμα που θέλει η Νέα Δημοκρατία