Το πολυνομοσχέδιο πρέπει να ψηφιστεί από τη Βουλή σήμερα το βράδυ, όμως ορισμένες από τις διατάξεις του, ενδέχεται να περάσουν από πολλά κύματα στις ώρες που απομένουν.  

Παράδειγμα τα κόκκινα δάνεια και οι πλειστηριασμοί κατοικιών. Σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου, όσοι έχουν ενταχθεί στον νόμο Κατσέλη, εξακολουθούν να προστατεύονται από τις σχετικές διατάξεις. Ταυτοχρόνως, από τα 230.000 κόκκινα στεγαστικά δάνεια που δεν έχουν ενταχθεί στον νόμο Κατσέλη, προστατεύεται σήμερα το 60%, που αποτελείται από τους πιο αδύναμους.
Επί της ουσίας, προστατεύεται πλήρως το 25% και για το υπόλοιπο 35% υπάρχουν προϋποθέσεις οι οποίες θα οδηγήσουν όσους δυσκολεύονται να αποπληρώσουν το δάνειο, σε διαπραγματεύσεις με τους τραπεζίτες.  

Το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης δεν αντικατοπτρίζει φυσικά το σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» και αυτό έχει προκαλέσει κάποια γκρίνια σε βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος (όπως ο Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης).  

Έως χθες το βράδυ, το όλο θέμα θεωρείτο διαχειρίσιμο. Το κυβερνητικό επιτελείο εκτιμούσε ότι δεν θα υπάρξουν διαρροές και οι όποιες διαφωνίες θα περιοριστούν στη γκρίνια και τη μουρμούρα, με μόνο απρόβλεπτο τον βουλευτή των ΑΝΕΛ Νίκο Νικολόπουλο.  

Σοβαρότερες διαφωνίες έχουν εκφραστεί για την απόφαση να φορολογηθεί το (εγχώριο) κρασί σαν ισοδύναμο μέτρο για να μην επιβληθεί ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση. Εκτός από τους οινοπαραγωγούς οι οποίοι τονίζουν ότι καμία χώρα- παραγωγός δεν έχει επιβάλει φόρο, οι ΑΝΕΛ άφηναν να εννοηθεί ότι ενδέχεται να καταψηφίσουν, ενώ το σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βαγγέλη Αποστόλου παρουσιάζεται αντίθετο με την σχετική διάταξη και ο ίδιος ο υπουργός επικοινώνησε με το οικονομικό επιτελείο για να εξηγήσει ότι το μέτρο δεν θα έχει σοβαρά εισπρακτικά αποτελέσματα. Παράλληλα λέγεται ότι υπάρχουν και αρκετοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που διαφωνούν. 

Όλα αυτά οδήγησαν το οικονομικό επιτελείο σε δεύτερες σκέψεις και νεότερες πληροφορίες ανέφεραν ότι ενδέχεται να ρίξει… νερό στο κρασί του και να αναζητήσει νέα ισοδύναμα. 
Οι καιροί βλέπετε, δεν προσφέρονται για ισχυρούς κλυδωνισμούς. Για να μην πούμε ότι υπάρχει και ο φόβος ενός κοινοβουλευτικού… Μπατακλάν.