current views are: 7

19 Νοεμβρίου 2015
Δημοσίευση09:10

Παραιτήθηκε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης από βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Την παραίτηση του Γαβριήλ Σακελλαρίδη ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας.

Δημοσίευση 09:10’
αρθρο-newpost

Την παραίτηση του Γαβριήλ Σακελλαρίδη ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας.

Την παραίτηση του Γαβριήλ Σακελλαρίδη από το βουλευτικό του αξίωμα ανακοίνωσε ο προεδρεύων της Βουλής κ. Κρεμαστινός κατά τη συζήτηση στη Βουλή του πολυνομοσχεδίου.

Στην επιστολή του προς τον πρέοδρο της Βουλής κ. Βούτση ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης ανακοίνωσε την παραίτησή του ζητώντας να κινηθούν οι διαδικασίες αντικατάστασης του.

«Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε, Θα ήθελα με την επιστολή μου αυτή, να σας ανακοινώσω την παραίτησή μου από το βουλευτικό αξίωμα και να σας ζητήσω να κινήσετε τις διαδικασίες αντικατάστασής μου. Με εκτίμηση Γαβριήλ Σακελαρίδης» αναφέρει στην επιστολή του.

Στην επιστολή του ο κ. Σακελλαρίδης ανακοινώνει μάλιστα πως αποσύρεται από την κεντρική πολιτική σκηνή. 

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ζήτησε την παραίτηση του κ. Σακελλαρίδη.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο τύπου του Πρωθυπουργού αναφέρεται ότι τις τελευταίες ώρες υπήρχαν διαρροές στον Τύπο ότι ο κ. Γ. Σακελλαρίδης προτίθεται να μην παραστεί στη σημερινή ψηφοφορία. 

Σε τηλεφωνική επικοινωνία του Πρωθυπουργού με τον βουλευτή, ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε την παραίτηση του από το βουλευτικό αξίωμα.

Σύμφωνα με ανώτατο κυβερνητικό αξιωματούχο «όποιος δεν ψηφίζει παραιτείται», καθώς όπως επισήμανε « οι βουλευτές είναι διορισμένοι». 

Όπως έγραψε νωρίτερα το Newpost η άρνηση του Γαβριήλ Σακελλαρίδη να ψηφίσει τα προαπαιτούμενα του πολυνομοσχεδίου σήμερα στη Βουλή τον οδήγησε ένα βήμα πιο κοντά στην αποχώρησή του από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. 

Σημειώνεται ότι ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης ανήκει στην «ομάδα των 53» και μέχρι τον Ιούλιο του 2015 ήταν υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ στην πρώτη Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, και υποψήφιος για τη δημαρχία της Αθήνας στις Αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014.

Τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη θα αντικαταστήσει ως πρώτος επιλαχών στην Α’ Αθήνας ο Χριστόφορος Βερναρδάκης Αναπληρωτής Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης σήμερα.


σχετικα αρθρα