Ήταν το τέλος του Γαβριήλ Σακελλαρίδη προδιαγεγραμμένο από το καλοκαίρι ή όχι... ή πώς μια συντροφική και κάτι παραπάνω σχέση δύο συνοδοιπόρων έληξε νωρίς... Τι ενόχλησε τον πρωθυπουργό και τι δεν άντεξε ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος. 
 
Τις τελευταίες μέρες υπήρχαν έντονες οι πληροφορίες ότι ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης συζητούσε με συντρόφους για τη στάση που θα κρατήσει το βράδυ της κρίσιμης ψηφοφορίας για τα προαπαιτούμενα. 
 
Η στάση του πρώην κυβερνητικού εκπροσώπου δεν είχε πάντως αποσαφηνιστεί καθώς όλα τα σενάρια ήταν ανοιχτά: και η αποχή, και η καταψήφιση αλλά και η παραίτηση. 
 
 
Το πρωί της Πέμπτης, ο Αλέξης Τσίπρας αφού συζήτησε με στενούς του συνεργάτες έκρινε τη στάση του ως ανέντιμη. Ο ισχυρισμός είναι πως αφού ψηφίστηκε η συμφωνία από τη Βουλή κάποια στιγμή θα ερχόταν και η ώρα να ψηφιστούν και οι εφαρμοστικοί νόμοι. 
 
Έτσι ο πρωθυπουργός σήκωσε το τηλέφωνο, επικοινώνησε με τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη και του ξεκαθάρισε πως εαν προτίθεται να καταψηφίσει θα πρέπει να παραιτηθεί και να παραδώσει την έδρα του. 
 
Στο Μέγαρο Μαξίμου είναι πλέον ξεκάθαρο πως χωρίζουν την περίοδο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, σε δύο φάσεις. 
 
Στην πρώτη φάση υπήρχε το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο μετά τη συνθηκολόγηση του Ιουλίου, που απέτρεψε, όπως ισχυρίζονται, το να πέσει η χώρα στα βράχια τα δεδομένα άλλαξαν. 
 
Η συμφωνία, όπως λένε, ψηφίστηκε από τη Βουλή αλλά και από τον λαό με τις εκλογές του Σεπτεμβρίου, που έγιναν με λίστα και στις οποίες επί της ουσίας οι βουλευτές διορίστηκαν. 
 
Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο: καμία ανοχή καθώς η λαϊκή εντολή που έλαβε η κυβέρνηση είναι σαφής: πρώτα η υλοποίηση της συμφωνίας για να μην πάει η χώρα στα βράχια ώστε στη συνέχεια να ανοίξει το θέμα του χρέους και στη συνέχεια να εφαρμοστεί το παράλληλο πρόγραμμα.