current views are: 4

19 Νοεμβρίου 2015
Δημοσίευση12:46

Έσπασαν τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στη Μυτιλήνη

Για μαφιόζικο χτύπημα κάνει λόγο η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου, σχετικά με την επίθεση με πέτρες στα γραφεία της

Δημοσίευση 12:46’
αρθρο-newpost

Για μαφιόζικο χτύπημα κάνει λόγο η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου, σχετικά με την επίθεση με πέτρες στα γραφεία της

Στόχος αγνώστων έγιναν τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στη Μυτιλήνη, για δύο συνεχόμενες ημέρες.

Το βράδυ της 17ης Νοεμβρίου, πολύ αργότερα από τις εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου άγνωστοι πέταξαν πέτρες προκαλώντας ζημιές στις τζαμαρίες του κτηρίου όπου στεγάζεται η Νομαρχιακή Επιτροπή Λέσβου.

Σε ανακοίνωσή της η Ν.Ε. Λέσβου κάνει λόγο για επίθεση με «μαφιόζικα χαρακτηριστικά εκφοβισμού ιδιότυπων «νονών της νύχτας»» και τονίζει ότι «τα σπασίματα δεν μας φοβίζουν».

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

«Για δεύτερη συνεχιζόμενη βραδιά, οι τζαμαρίες του γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ στα Λαδάδικα στη Μυτιλήνη, έγιναν στόχος επίθεσης από αγνώστους.

Αν την πρώτη φορά (δηλαδή προχθές) δεν θελήσαμε να δώσουμε συνέχεια και δημοσιότητα στο γεγονός, υποθέτοντας ότι ο συνήθης σκοπός τέτοιου είδους επιθέσεων είναι να περάσουν ένα κάποιο μήνυμα μέσω της δημοσιοποίησης του, τώρα τα πράγματα αλλάζουν.

Αυτή η συνεχιζόμενη επίθεση στις τζαμαρίες του γραφείου μας και χθες, μας δείχνει ότι προέρχεται πιθανόν από ανθρώπους που θεωρούν ότι το γραφείο του ΣΥΡΙΖΑ δεν πρέπει να βρίσκεται σε μια περιοχή που ενδεχομένως την αντιλαμβάνονται ως «ιδιοκτησία» τους και «χώρο δράσης» τους. Έχει όλα τα μαφιόζικα χαρακτηριστικά εκφοβισμού ιδιότυπων «νονών της νύχτας» και αυτό ανεξάρτητα αν καλύπτεται ή όχι με κάποιο «πολιτικό σκεφτικό» που μέχρι στιγμής δεν το έχουμε δει.

Προφανώς αυτές οι επιθέσεις και τα σπασίματα δεν μας φοβίζουν κυρίως γιατί, ως ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου, είμαστε γερά ριζωμένοι στην τοπική κοινωνία και αυτή η σχέση είναι που μας προστατεύει από όσους θεωρούν, ότι με το συνεχιζόμενο στάσιμο των τζαμιών του γραφείου μας μπορούν να κάνουν κάτι παραπάνω από το να μας επιβαρύνουν οικονομικά».


σχετικα αρθρα