current views are: 4

19 Νοεμβρίου 2015
Δημοσίευση20:03

Με στοιχεία και υπεύθυνη δήλωση η συμμετοχή στις εκλογές της Νέας Δημοκρατίας

Με μια λιτή ανακοίνωση η ΝΔ στις 22 Σεπτεμβρίου είχε γνωστοποιήσει την έναρξη της διαδικασίας για την εκλογή νέου αρχηγού, η οποία θα ολοκληρωνόταν «το ταχύτερο δυνατό».

Δημοσίευση 20:03’
αρθρο-newpost

Με μια λιτή ανακοίνωση η ΝΔ στις 22 Σεπτεμβρίου είχε γνωστοποιήσει την έναρξη της διαδικασίας για την εκλογή νέου αρχηγού, η οποία θα ολοκληρωνόταν «το ταχύτερο δυνατό».

του Πάνου Ρασσιά

Με μια λιτή ανακοίνωση η Νέα Δημοκρατία στις 22 Σεπτεμβρίου είχε γνωστοποιήσει την έναρξη της διαδικασίας για την εκλογή νέου αρχηγού, η οποία θα ολοκληρωνόταν «το ταχύτερο δυνατό». Τελικά η προεκλογική περίοδος κράτησε δύο μήνες, με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να περνά μια φάση απαξίωσης, λόγω της τακτικής και των κινήσεων που επέλεξαν να κάνουν ορισμένοι από τους υποψηφίους.

Κατά το δίμηνο αυτό, στο τραπέζι της εσωκομματικής συζήτησης βρέθηκε και το θέμα της διαδικασίας, με την πλευρά Μεϊμαράκη να επιμένει από την πρώτη στιγμή ότι θα πρέπει να ψηφίσουν τα μέλη του κόμματος και να διαχωριστούν αυτοί που δίνουν αγώνα καθημερινά για την παράταξη, από τους «περαστικούς». Άλλωστε, όποιος το επιθυμεί μπορεί να γίνει μέλος του κόμματος, έλεγαν οι συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ.

Από τους υπόλοιπους τρεις υποψηφίους, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστήριξε από την αρχή, λόγω πολιτικής θέσης, την ανοικτή διαδικασία. Την ίδια θέση πήρε και ο μόλις πριν τρία χρόνια, προερχόμενος από τον ΛΑΟΣ, Άδωνις Γεωργιάδης, που δεν είχε μεγάλα ερείσματα στο γαλάζιο κομματικό μηχανισμό, αλλά και ο Απόστολος Τζιτζικώστας, ποντάροντας στους πολίτες που θα ακολουθούσαν το ρεύμα της εποχής, λόγω Τσίπρα και θα ψήφιζαν το «νέο».

Όμως, εκτός από το γεγονός ότι η φούσκα με το «νέο» του Αλέξη Τσίπρα, άρχισε να ξεφουσκώνει επικίνδυνα, όταν η κυβέρνησή του ξεκίνησε να εφαρμόζει τα μέτρα του τρίτου μνημονίου και τις παλινωδίες σε μια σειρά ζητημάτων της καθημερινότητας (Παιδεία, ασφάλεια, τρομοκρατία κλπ), υπάρχει και ακόμη μία παράμετρος που θα πρέπει να λάβουν υπόψη όσοι θεωρούν ότι στη διαδικασία μπορεί να λάβει μέρος, όποιος το επιθυμεί, ακόμη και για «πλάκα».

Αυτή είναι η απόφαση που είχε λάβει η ΚΕΦΕ για την «αίτηση-υπεύθυνη δήλωση επαναβεβαίωσης/εγγραφής μέλους», που παρουσιάζει το newpost.gr και την οποία θα πρέπει να συμπληρώσει και να υπογράψει με τα στοιχεία της ταυτότητάς του, όποιος θέλει να ψηφίσει για τον επόμενο αρχηγό στη ΝΔ.

Δείτε  εδώ την αίτηση

«Αποδέχομαι τις ιδεολογικές, προγραμματικές αρχές και πολιτικές θέσεις του Κόμματος «ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ», δεν είμαι μέλος άλλου Κόμματος και επιθυμώ την επαναβεβαίωση/εγγραφή μου στο μητρώο μελών του Κόμματος», αναφέρεται στο κείμενο που θα υπογράψει ο κάθε ψηφοφόρος.

Παράλληλα, θα δηλώνει ότι συμφωνεί να καταχωρηθούν τα στοιχεία του αυτά (προσωπικά στοιχεία, διεύθυνση, επάγγελμα, δελτίου ταυτότητας) στη βάση δεδομένων των μελών του κόμματος και κυρίως, ότι επιτρέπει «την επεξεργασία και τη νόμιμη χρήση τους από το Κόμμα». 

Αυτό σημαίνει ότι η ΝΔ θα έχει τη δυνατότητα ακόμη και να αναρτήσει στο διαδίκτυο τα στοιχεία αυτών που έλαβαν μέρος στην εσωκομματική διαδικασία, κάτι που εκτιμάται πως θα αποτρέψει αυτούς που θα πήγαιναν είτε υστερόβουλα, είτε για «πλάκα», να πάνε μέχρι τις γαλάζιες κάλπες και να ψηφίσουν. Το τι θα γίνει τελικά, θα φανεί την Κυριακή…


σχετικα αρθρα