Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τη διαγραφή του Νίκου Νικολόπουλου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων, μετά την προαναγγελία καταψήφισης του νομοσχεδίου από τον βουλευτή Αχαΐας. Ο Πάνος Καμμένος θα ανακοινώσει το βράδυ τη διαγραφή του κ. Νικολόπουλου, μετά και το κάλεσμα να «συμμορφωθεί» με την κομματική γραμμή, το οποίο ωστόσο δεν εισακούστηκε από τον πρόεδρο του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος. 

Ο Νίκος Νικολόπουλος, απαντώντας στη δήλωση του προέδρου των ΑΝΕΛ και υπουργού Άμυνας,  διεμήνυσε ότι και θα καταψηφίσει τα μέτρα και δεν θα παραδώσει την βουλευτική έδρα. Μάλιστα, μιλώντας στο newpost, σημείωσε ότι δεν επιθυμεί να διαγραφεί, ωστόσο αυτή δεν είναι δική του επιλογή. 

Σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής επισημαίνει ότι εκείνος επιμένει στις προεκλογικές θέσεις του κόμματος, παραθέτοντας μάλιστα σημεία από τις ομιλίες του Πάνου Καμμένου.

Αναλυτικά η δήλωση του βουλευτή: 

«Η πολιτική μου άποψη, θέση και στάση είναι γνωστή. Και δεν άλλαξε ποτέ: Κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη! 

Δηλαδή, αυτό που λέγαμε όλοι προεκλογικά, με πρώτο τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο στις ομιλίες του. Τώρα, λέει, ήταν γνωστά τα  «προαπαιτούμενα». Ωστόσο λησμονεί ο ίδιος, ότι τόσο  προεκλογικά σε ομιλία του στην Πάτρα όσο και μετεκλογικά μετά από συνάντηση του με τον Πρωθυπουργό, διερρήγνυε τα ιμάτιά του ότι δεν πρόκειται να αποδεχθεί τους πλειστηριασμούς. Κι ας γνώριζε τα «προαπαιτούμενα».

13 Σεπ 2015 Π. Καμμένος στην Πάτρα: «Είμαστε εγγυητές της Α κατοικίας όλων των Ελλήνων»

22.07.15 - Καμμένος: «Η πρώτη κατοικία θα εξακολουθεί να προστατεύεται»

Η στάση μου στη Βουλή ήταν, είναι και θα είναι ξεκάθαρη. Δεν πρόκειται να ψηφίσω, γα να μην εξαπατήσω τον ελληνικό λαό! Όσο για το ποιος εξαπατά ποιον, ο Ελληνικός Λαός το γνωρίζει πολύ καλά.

Εμένα από την πρώτη μέρα που με γνώρισαν οι πολίτες της Αχαΐας ως πολιτευόμενο έως και σήμερα -σχεδόν 30 χρόνια- μένω αμετακίνητος και απαράλλακτος, ασυμβίβαστος. Αυτό για άλλους  είναι προτέρημα για άλλους ελάττωμα. Όπως και να έχει έτσι είμαι, έτσι με ξέρουν οι συμπολίτες μου.

Τώρα σχετικά με την έδρα μου. Αυτήν, τη δίνουν και την αφαιρούν μόνον οι πολίτες. Άλλωστε έτσι ακριβώς έπραξε ο Πάνος Καμμένος όταν έφυγε από τη Νέα Δημοκρατία και είχε δίκιο.

Θα είχε και σήμερα δίκιο αν όντως είχαμε εκλεγεί με ατό το πρόγραμμα που φέρνει το Ν/Σ, τότε ΝΑΙ, θα έπρεπε να παραδώσω την έδρα μου. Όμως εμείς εκλεχτήκαμε υποσχόμενοι την προστασία ης πρώτης κατοικίας, την ενίσχυση των αδυνάτων και την μη επιβολή νέων φόρων. Αυτά δεν τα κάναμε .....

Έχω ήσυχη την συνείδηση μου.

Όσο για τα άλλα: Μεγαλοστομίες χωρίς αντίκρισμα. Η δική μας στάση είναι σαφής: Αρχή άνδρα δείκνυσι».