Σε αναδίπλωση των δηλώσεων του σχετικά με τις διαρροές συνομιλιών προχώρησε ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης.

Μετά την πεντάωρη κατάθεσή του σήμερα ενώπιον του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Δημήτρη Δασούλα ο κ. Πανούσης μιλώντας σε δημοσιογράφους είπε ότι: «Εκ παραδρομής και εν τη ρύμη του λόγου μου είχα πει ότι η διαρροή απομαγνητοφωνημένων συνομιλιών είχε γίνει από τη γραμματεία του δικαστηρίου. Δεν είναι έτσι. Ούτε από δικαστές ούτε από εμένα έγινε η διαρροή». 

Επίσης εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στην ελληνική δικαιοσύνη, λέγοντας πως «ενισχύθηκε» και σχολίασε ότι «η εισαγγελία κάνει πολύ καλά τη δουλειά της». 

Ο πρώην υπουργός περιέγραψε ακόμα παλαιότερα περιστατικά όπως η βομβιστική επίθεση που δέχθηκε και ο προπηλακισμός στο Πανεπιστήμιο, ενώ αναμένεται να καταθέσει έγγραφα και να υποδείξει μάρτυρες που θα κληθούν να καταθέσουν.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Πανούσης προέβη σε καταγγελίες για σχέσεις στελεχών της κυβέρνησης με την οργάνωση «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς» και άφησε αιχμές για τους χειρισμούς των υπουργών Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, οι οποίοι απάντησαν με μήνυση.

Οι εν λόγω καταγγελίες όπως και εκείνες που έκανε περί απειλών για τη ζωή του προκάλεσαν τη διενέργεια δύο προκαταρκτικών εξετάσων με εντολή της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ευτ. Κουτζαμάνη.

Την Τετάρτη προσερχόμενος στην  επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής προκειμένου να καταθέσει όσα δήλωσε σχετικά με τις επαφές στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με καταδικασθέντες για τρομοκρατία και δική του στοχοποίηση όταν ήταν στην κυβέρνηση, διένειμε γραπτή δήλωση μέσω της οποίας λέει: «Δεν έχω καμιά πολιτική κόντρα με τον ΣΥΡΙΖΑ ή τα μέλη του, ούτε ποτέ είπα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ σχετίζεται με την τρομοκρατία».