Σφοδρή επίθεση κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης κατά την τοποθέτησή του επί της συζήτησης για τα προαπαιτούμενα στη Βουλή

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αφού στηλίτευσε τη διαδικασία του κατεπείγοντος με την οποία συζητείται το πολυνομοσχέδιο, έστρεψε τα πυρά του κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού για τη συμφωνία για τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας. «Έμπλεξαν στην μετάφραση και τώρα προσπαθούν να ωραιοποιήσουν τα δυσβάσταχτα μέτρα» είπε και συνέχισε: 

Αναδεικνύονται τα ψέμματα που έλεγαν προεκλογικά.

«Τι έγινε το σύνθημα του κ. Τσίπρα κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη;» διερωτήθηκε ο κ. Μεϊμαράκης και συνέχισε: 

Τι έγιναν τα όσα έλεγε στην έκθεση της ΔΕΘ ο πρωθυπουργός που δεσμευόταν ότι δεν θα γίνει κανένας πλειστηριασμόςπρώτης κατοικίας; Απλά ήταν ψέματα για να υφαρπάξουν τον ψήφο των πολιτών. Και τώρα οι βουλευτές της πλειοψηφίας έχουν πρόβλημα συνείδησης. Με τι συνείδηση θα κοιμηθούν οι βουλευτές την ημέρα που θα γίνει ο πρώτος πλειστηριασμός;

Έκανε λόγο για «νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ» και επεσήμανε πως «από το όχι σε όλα το 2014, στο ναι σε όλα τώρα». Είπε πως η κυβέρνηση της ΝΔ ποτέ δεν τόλμησε να απελευθερώσει τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας κατά τη διάρκεια της κρίσης. 

«Σήμερα προστατεύεται κάθε τετραμελής οικογένεια με εισόδημα 35.000 και 450.000 αντικειμενική αξία. Αν ψηφιστεί ο νόμος μια τετετραμελής οικογένεια με εισόδημα πάνω από 720 ευρώ το μήνα, θα χάνει το σπίτι της» τόνισε και κατηγρόησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «σε αντίθεση με τα όσα έλεγε η κυβέρνηση προεκλογικά, τώρα ανοίγει την κερκόπορτα για πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, γίνεται εφιάλτης για τα νοικοκυριά και βγάζει από τα τους δανειολήπτες που βγάζουν πάνω από 8.000 ευρώ το χρόνο». 

«Δεύτερη φορά Αριστερά, πρώτη φορά σπίτια στο σφυρί»

Ο κ. Μεϊμαράκης κατηγόρησε για «ανικανότητα, ανευθυνότητα και ανεπάρκεια» την κυβέρνηση, λέγοντας ότι «θέλουν να μας εξισώσουν όλους προς τα κάτω και αυτή τη είναι η κοινωνική ευαισθησία του νεοφιλελεύθερου ΣΥΡΙΖΑ». «Υποσχόταν σεισάχθεια και καλούσε τους πολίτες να μην πληρώσουν, γιατί θα έρθει στην κυβέρνηση και θα κάνει σεισάχθεια» τόνισε και συμπλήρωσε χαρακτηριστικά ότι «από το όχι σε όλα που ήταν ως αντιπολίτευση, κατέληξε στο ναι σε όλα».

Παράλληλα, υπεραμύνθηκε της πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας στην προστασία της πρώτης κατοικίας, τονίζοντας ότι «εμείς ποτέ στα χρόνια της κρίσης δεν αφήσαμε να γίνει πλειστηριασμός, γιατί αυτός είναι τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ, η νεοφιλελεύθερη Αριστερά που πετσόκοψε συντάξεις και πάει να τις κάνει φιλοδώρημα», ενώ αναφέρθηκε στα νέα φορολογικά μέτρα και κατηγόρησε για αναλγησία την κυβέρνηση. 

Κριτική άσκησε για την αύξηση της φορολογίας στις στήλες των παιχνιδιών του ΟΠΑΠ και διερωτήθηκε γιατί η κυβέρνηση δεν χτυπάει τον παράνομο τζόγο. Κατηγόρησε επίσης το οικονομικό επιτελείο ότι βάζει στο στόχαστρο την παραγωγή. «Στο προηγούμενο νομοσχέδιο βάλανε στο στόχαστρο την μπύρα, σε αυτό το κρασί», είπε και πρόσθεσε: 

Πλήττετε 200.000 εργαζόμενους σε αυτό τον τομέα. 

«Ποια συμφέροντα τελικά εξυπηρετείτε;», διερωτήθηκε απευθυνόμενος προς την κυβέρνηση ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, και έπειτα αναφέρθηκε στα τέλη κυκλοφορίας. «Έχουμε πλέον ένα νέο χαράτσι “Τσίπρα” που δεν υπήρχε στο τρίτο μνημόνιο», είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Έρχεται ο πιο βαρύς χειμώνας, είπε ο κ. Μεϊμαράκης. «Είναι ο χειμώνας της νεοφιλελεύθερης αριστεράς» επεσήμανε και τόνισε πως τα μέτρα που έρχονται είναι προτάσεις της κυβέρνησης. «Θα έπρεπε να ντρέπεστε για όσα έγιναν μέχρι τον Δεκέμβριο του 2014 και να ζητήσετε μία συγγνώμη από τον ελληνικό λαό» υποστήριξε. 

«Από την κυβέρνηση της αριστεράς μόνο για φόρους ακούμε σε βάρος των μεσαίων στρωμάτων και των πιο αδύναμων κοινωνικών ομάδων», επεσήμανε και πρόσθεσε πως κατά τις περιοδείες του στην επαρχεία ακούει από τον κόσμο ότι «τα πράγματα ήταν καλύτερα μέχρι τον Δεκέμβριο του 2014». 

«Αυτά τα μέτρα που φέρνετε σήμερα, είναι δικά σας, μέτρα Τσίπρα – Καμμένου. Εγώ όμως εν θα παρέμβω στα εσωκομματικά σας, όπως κάνατε εσείς που λέγατε στους βουλευτές μας να μην ψηφίσουν τα μέτρα» επεσήμανε και κατέληξε: 

Η ΝΔ τη Δευτέρα θα είναι πιο ενωμένη από ποτέ για να ασκήσει τα αντιπολιτευτικά της καθήκοντα.