Μήνυμα νίκης στις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής έστειλε απόψε από την Αθήνα και το Μέγαρο Μουσικής ο υποψήφιος για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

«Είναι η ώρα των Νεοδημοκρατών. Είναι η ώρα της βάσης. Είναι η ώρα να ακουστεί η φωνή σας. Για να πούμε ‘ως εδώ, φτάνει πια’. Κόμμα που δεν ακούει τους ανθρώπους του δεν έχει μέλλον. Και εμείς σήμερα τους απαντούμε, το μέλλον μας δεν είναι το παρόν τους. Θέλουμε ξανά μια Νέα Δημοκρατία μεγάλη, που θα μας κάνει ξανά υπερήφανους», τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας ενώπιον χιλιάδων φίλων και υποστηρικτών της υποψηφιότητάς του, που κατέκλυσαν το Μέγαρο Μουσικής.

«Τολμήσαμε. Όλες αυτές τις 50 ημέρες, απέναντι στη λάσπη και τις επιθέσεις, απέναντι στις αντιστάσεις των βολεμένων και των συμφερόντων, απέναντι στις τελευταίες κραυγές ενός θλιβερού παρελθόντος, δεν διστάσαμε ούτε για μια στιγμή, δεν υποταχθήκαμε στις πιέσεις, δεν συμβιβαστήκαμε με τις παλιές νοοτροπίες, δώσαμε μαζί των αγώνα για μια μεγάλη, ανοιχτή και ισχυρή Νέα Δημοκρατία», είπε καταχειροκροτούμενος ο κ. Τζιτζικώστας.

Στέλνοντας μήνυμα ενότητας επισήμανε: «Από την Κυριακή ενωμένοι, κόντρα σε όσους δεν ακούν τον κόσμο της Νέας Δημοκρατίας, με τη φωνή σας πια να είναι κυρίαρχη, η απαισιοδοξία τελειώνει. Από την Κυριακή δεν θα είναι η Κεντροδεξιά που θα ανησυχεί για το μέλλον της. Θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, θα είναι ο κ. Τσίπρας και τα παλιά συστήματα που τον στηρίζουν, που θα ανησυχούν γιατί ο χρόνος τους θα τελειώνει. Γιατί θα τους έχουμε χαλάσει τα σχέδια».


 Τα βασικά σημεία της ομιλίας του Απόστολου Τζιτζικώστα στην Αθήνα είναι τα εξής:

 
- Για τον πανικό των συστημάτων και το Εθνικό Σχέδιο Αναγέννησης της χώρας:

Είναι ξεκάθαρο ότι βρίσκονται σε πανικό. Καλά κάνουν και πανικοβάλλονται. Η αλλαγή που δεν θέλουν έρχεται την Κυριακή 22 Νοεμβρίου
Η αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, όπως καταδεικνύει η σημερινή παραίτηση Σακελλαρίδη, κάτω από το βάρος της ανικανότητάς της, και της αποκάλυψης των ψευδών υποσχέσεών της στον ελληνικό λαό, είναι γεγονός, και εξηγεί τον πανικό των συστημάτων, που θέλουν να την κρατήσουν πάση θυσία όρθια. Γι’ αυτό και είναι ξεκάθαρο ό,τι ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί μια συρρικνωμένη και ενοχική Νέα Δημοκρατία, στάσιμη στη θέση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει διαλέξει ποιον θέλει για αντίπαλο στη Νέα Δημοκρατία. Μετά τις εφημερίδες και τα ραδιόφωνά του, χρησιμοποιεί μέχρι και την ΕΡΤ για την παρουσίαση των δημοσκοπήσεων, που όλοι γνωρίζουν πόσο αναξιόπιστες είναι.
Είναι ξεκάθαρο ότι βρίσκονται σε πανικό. Καλά κάνουν και πανικοβάλλονται. Η αλλαγή που δεν θέλουν έρχεται την Κυριακή 22 Νοεμβρίου. Η Νέα Δημοκρατία θα ξαναγίνει μεγάλη. Για να σταματήσει την καταστροφική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ. Από την Κυριακή, μαζί με όλους εμάς, θα επιστρέψει η ελπίδα και για την παράταξη και για την χώρα. Γιατί όλοι θα δουν πως σύντομα - πολύ σύντομα - θα υπάρχει σοβαρή εναλλακτική διακυβέρνησης. Το δικό μας εθνικό σχέδιο Αναγέννησης της χώρας, που δεν θα προκύψει από τους τεχνοκράτες των δανειστών, ούτε από τους γραφειοκράτες των υπουργείων. Σας μιλώ για μια νέα μεγάλη κοινωνική συμφωνία, που θα υποστηρίζεται από όλους τους Έλληνες και θα απευθύνεται σε όλους τους Έλληνες, για να ξεφύγουμε οριστικά από τον φαύλο κύκλο της κρίσης, που μας έριξε ανυπεράσπιστους το παλιό πολιτικό σύστημα. Αυτή είναι η μεγάλη Νέα Δημοκρατία. Το δικό μας σπίτι, που ξανανοίγει τις πόρτες του στην κοινωνία και στεγάζει τις ελπίδες της δημιουργικής Ελλάδας. Αυτή είναι η σύγχρονη Κεντροδεξιά. Οι αρχές μας και οι αξίες μας που τώρα ήρθε ο καιρός να γίνουν πράξη. Με τρόπο καθαρό, χωρίς τους συμβιβασμούς που σταδιακά διάβρωσαν το κόμμα μας και το μίκρυναν. Το άφησαν χωρίς τη δύναμη ενός κοινωνικού οράματος, ενός εθνικού σχεδίου που μπορεί να εμπνεύσει τον κόσμο. Αυτό είναι το κόμμα για το οποίο τώρα αποφασίζουμε. Που μπορεί να κάνει εσάς, εσάς που τόσα χρόνια ακούτε: «και οι δικοί σας ίδιοι είναι», να νιώσετε ξανά περήφανοι. Να μπορείτε επιτέλους μπροστά στο παράλογο, στο ψέμα, στην κατάφωρη εκμετάλλευση από τον ΣΥΡΙΖΑ, του μεγάλου εθνικού σοκ, να πείτε: «φυσικά και γίνεται αλλιώς». Να πείτε στο φίλο σας, τον συνάδελφο, τον συνταξιούχο, τον νέο που θέλει να φύγει από την Ελλάδα: «Η Νέα Δημοκρατία είναι εδώ για να υπερασπιστεί τα δικά σου δικαιώματα». Γιατί αυτή μπορεί να είναι η αλήθεια μας. Και γι’ αυτό αξίζει να αλλάξουμε πρώτοι εμείς.
 
 

-Για τη μεγάλη Κεντροδεξιά Παράταξη, για τη μεγάλη Νέα Δημοκρατία:

 

Η Νέα Δημοκρατία δεν μπορεί να ξαναγίνει μεγάλη, αν δεν συγκρουστεί με τα κλειστά συστήματα, τις βαρωνίες, τους μηχανισμούς, με τους βολεμένους στο χθες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν βοηθάει την κοινωνία, καταστρέφει την κοινωνία. Η Ελλάδα δεν χρειάζεται άλλες θεωρίες της αριστεράς για το πώς θα σωθεί, γιατί δεν θα σωθεί. Γιατί αυτά που εφαρμόζουν, ούτε οι πιο σκληροί νεοφιλελεύθεροι δεν θα τα επιχειρούσαν. Η Ελλάδα χρειάζεται την κεντροδεξιά για να κάνει τη δουλειά και να την κάνει σωστά. Πάμε να κερδίσουμε αυτή την Κυριακή, γιατί δεν πρέπει να δώσουμε άλλες ευκαιρίες στους δικούς μας εκφραστές του παλιού, στη στασιμότητα, τη μεταβατικότητα και την ακινησία, που στην ουσία σημαίνουν συνθηκολόγηση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Πάμε τώρα δυνατά, γιατί η Νέα Δημοκρατία δεν μπορεί να ξαναγίνει μεγάλη, αν δεν συγκρουστεί με τα κλειστά συστήματα, τις βαρωνίες, τους μηχανισμούς, με τους βολεμένους στο χθες. Η Νέα Δημοκρατία μπορεί να ξαναγίνει το κόμμα του 47% αν εκφράσει όσα μας ενώνουν. Αν σηκώσουμε ξανά ψηλά τις κοινές μας αξίες. Με τον κοινωνικό φιλευθερισμό. Που διατηρεί την ισορροπία ανάμεσα στα ζητούμενα της ανάπτυξης, της παραγωγής εθνικού πλούτου και την προστασία των αδυνάτων. Γιατί για να τα καταφέρει η χώρα πρέπει να τα καταφέρει η ίδια η κοινωνία. Η Νέα Δημοκρατία θα είναι δίπλα σε αυτούς που έπεσαν και τώρα θα τους βοηθήσουμε να ξανασηκωθούν, γιατί αυτό έκανε πάντα η παράταξή μας. Σε αυτούς που αποκλείστηκαν και τώρα θα τους ξανακούσουμε, γιατί ο κόσμος είναι η δύναμή μας. Σε αυτούς που έμειναν πίσω και τώρα θα βγουν μπροστά. Στους πολλούς, τους δημιουργικούς, τους τολμηρούς. Γιατί αυτοί είναι η Νέα Δημοκρατία. Γιατί αυτά πιστεύαμε πάντα. Αυτά θα εκφράσουμε ξανά στις 23 Νοεμβρίου.
Δεν είναι ο νεοφιλευθερισμός ο δρόμος μας. Ούτε μια ακραία ρητορική που μας απομακρύνει από τις αξίες που πάντα πρεσβεύαμε. Μόνο με τις μεγάλες κοινωνικές συμμαχίες θα ξανακάνουμε την παράταξη μας, μια μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη που θα απευθύνεται σε όλους. Όχι σε υποσύνολα. Μόνο αν δουλέψουμε έξω από τους αυτοματισμούς του χθες. Μόνο αν η κοινωνία καταλάβει ότι... καταλάβαμε και δεν επιμένουμε σε μια πραγματικότητα που δεν αντιστοιχεί σε όσα ζει η κοινωνία. Μόνο αν η νέα Νέα Δημοκρατία δεν κουνάει το δάχτυλο στους πολίτες, δεν τους διχάζει, δεν κοιτάει την μία κοινωνική ομάδα να συγκρούεται με την άλλη, αρκετά με τις διαιρέσεις και τις αφαιρέσεις. Ήρθε η ώρα να προσθέσουμε δυνάμεις, να πιστέψουμε στους Έλληνες και να πολλαπλασιάσουμε τη δύναμή τους, μόνο έτσι θα τα καταφέρουμε. Μόνο όταν η Νέα Δημοκρατία προτείνει μια νέα κοινωνική συμφωνία με τους πολίτες, θα βγει η χώρα από την παρακμή.
 

- Για τον πόλεμο και τη λάσπη που δέχεται η υποψηφιότητά του:

Ως απάντηση στο Εθνικό Σχέδιο Αναγέννησης της χώρας που παρουσίασα, δέχτηκα πολύ περισσότερα χτυπήματα κάτω από τη ζώνη, παρά πολιτικό διάλογο

Όσο πιο πολύ με πολεμούν, τόσο πιο πολύ διευκολύνουν την μεγάλη αλλαγή, τη νίκη μας απέναντι στο χθες. Γιατί καμία υποψηφιότητα δεν πολεμήθηκε αυτές τις 50 μέρες, καμία υποψηφιότητα δεν αποθαρρύνθηκε τόσο πολύ από την αρχή, όσο η δική μου. Και από μέσα και από το σύστημα ΣΥΡΙΖΑ. Είναι φανερό ότι οι συμφωνίες των μηχανισμών, θα προτιμούσαν να κλείσει η διαδικασία εκλογής του νέου αρχηγού μας, χωρίς τον απρόβλεπτο και «ενοχλητικό» γι’ αυτούς παράγοντα της βάσης του κόμματος.

Είναι ξεκάθαρο ότι τη δυναμική μιας πραγματικά νέας σελίδας για τη Νέα Δημοκρατία δεν τη θέλανε. Γιατί μια τέτοια Νέα Δημοκρατία, δεν πρόκειται να συγκυβερνήσει με τον κύριο Τσίπρα. Γιατί στην κυβέρνηση μιας τέτοιας Νέας Δημοκρατίας, θέση πρωθυπουργού ή αντιπροέδρου, δεν υπάρχει για τον κύριο Τσίπρα. Σε υπουργικές καρέκλες σε βάρος των συμφερόντων των πολιτών, δεν θα υπάρχουν πρόθυμοι Νεοδημοκράτες να καθίσουν. Εσείς δεν θα τους το επιτρέψετε. Όπως αποζητάνε τα συμφέροντα και όσοι κρατάνε ανοιχτούς τους λογαριασμούς τους με το χθες. Γιατί αυτή την ευρεία συνενοχή αποζητάνε. Όχι την εθνική συνεννόηση για μεταρρυθμίσεις. Αλλά την αγορά χρόνου, για να συνεχίσουν να γίνονται κάποιοι πλουσιότεροι σε βάρος των πολλών. Σε βάρος του κάθε φορολογούμενου, του κάθε συνταξιούχου, της μικρομεσαίας επιχείρησης, των χιλιάδων ανέργων. Είναι σαφές ότι όλο αυτό το διάστημα διάφορα κέντρα κάνουν τα πάντα, ώστε οι εκλογές στη Νέα Δημοκρατία να μοιάζουν χωρίς ουσιαστικό πολιτικό περιεχόμενο, άνευ σημασίας για την κοινωνία.

Αυτές τις κρίσιμες ώρες για την Ελλάδα, η Κεντροδεξιά δεν συνομιλεί με την κοινωνία. Με το παράδοξο επιχείρημα ότι αν ανοίξει η βεντάλια των θέσεων, θα ευτελιστεί η εσωκομματική διαδικασία. Μα, αυτό είναι η εσωστρέφεια και ο κομματικός απομονωτισμός που πληρώσαμε. Από αυτή τη νοοτροπία ευνοήθηκε ο κ. Τσίπρας. Αυτές είναι οι μάχες που χάσαμε.