Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο επικεφαλής του Ποταμιού, κατά την ομιλία του επί της συζήτησης για τα προαπαιτούμενα στη Βουλή. 

Ο Σταύρος Θεοδωράκης τόνισε πως «η Ελλάδα είναι όμηρος των κλισέ του αριστερού λαϊκισμού» και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι με αυτά τα κλισέ θέλει να κάνει πολιτική.

Όσον αφορά στους πλειστηριασμούς, ο κ. Θεοδωράκης είπε:

«Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη». Καλό και με ομοιοκαταληξία. Εσείς πήγατε στις εκλογές με αυτό το σύνθημα, που στην μετάφραση του σήμαινε «μην πληρώνεις τίποτα – δεν θα χάσεις τίποτα». Και εμείς πήγαμε στις εκλογές λέγοντας «κανείς δεν χάνει το σπίτι του αν είναι άνεργος ή δεν έχει άλλη περιουσία». Δεν είχε καν ομοιοκαταληξία. Ποιος κέρδισε στις εκλογές το ξέρετε. Τα ψέματα και τα κλισέ. Συνεχίζοντας την επίθεση στην κυβέρνηση, ο επικεφαλής του Ποταμιού είπε ότι κάποιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και του ΑΝΕΛ «θα πρέπει να νιώθουν μεγάλη ντροπή» και πρόσθεσε:

Δεν λέω για όλους γιατί την ευθύνη πάντα την έχουν αυτοί που χαράζουν την γραμμή. Αυτοί που δίνουν τις διαβεβαιώσεις. Αυτοί που ηγούνται. Και αυτοί σήμερα θα πρέπει να ντρέπονται. Εξαπάτησαν τον ελληνικό λαό λέγοντας ψέματα.

«Εδώ μπορούμε να κάνουμε δύο υποθέσεις. Ή έλεγαν συνειδητά ψέματα οπότε είναι πολιτικοί απατεώνες και όλοι νομίζω είμαστε σύμφωνοι σε αυτό ή έλεγαν αυτό που νόμιζαν, αυτό που πίστευαν, αυτό που κάποιος τους είπε», συμπλήρωσε.

«Κυβερνάτε συνεχίζοντας να φωνάζετε συνθήματα, φτιάχνοντας πρόχειρους νόμους, χωρίς πρόγραμμα – χωρίς στόχευση. Το 70% αυτών που θέλετε να ψηφιστεί σήμερα είναι διορθώσεις προηγούμενων δικών σας αποφάσεων», τόνισε.

Όσον αφορά τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στο κρασί, ο κ. Θεοδωράκης είπε ότι «θα διαλύσει τους παραγωγούς στην Σάμο, στην Κρήτη, στη Μακεδονία, στην Πελοπόννησο. Και εδώ πάλι όλοι αναρωτιόμαστε: Έχετε τόση άγνοια - και σε αυτό το θέμα – ή σας το επέβαλαν τα λόμπι των σκληρών ποτών του εξωτερικού; Έτσι θα συνεχίσετε; Άβουλοι και μοιραίοι;».

Σε άλλο σημείο, σχολιάζοντας το ταξίδι του πρωθυπουργού στην Τουρκία, σημείωσε ότι ο Αλέξης Τσίπρας πήγε «απροετοίμαστος». «Εξαιρέστε από τους ερασιτεχνισμούς σας τις σχέσεις μας με την Τουρκία μπορεί να είναι καταστροφικό», υπογράμμισε.

Επιπλέον, ο κ. Θεοδωράκης κάλεσε την κυβέρνηση να βγει και να πει «στα εξαπατημένα πλήθη "ναι δεν είχαμε κανένα σχέδιο", "ναι" δεν διαπραγματευτήκαμε τίποτα το ουσιαστικό μόνο λέξεις αλλάξαμε"».

Μάλιστα, σχολίασε και την παραίτηση του Γαβριήλ Σακελλαρίδη, λέγοντας πως «ήταν ο νούμερο τρία έμπιστος της προηγούμενης διακυβέρνησης».

«Εμείς δεν λέμε καλά να πάθετε και καλά ξεμπερδέματα. Λέμε τολμήστε να ζητήσετε συγγνώμη, πείτε επιτέλους την αλήθεια στον ελληνικό λαό, ταπεινωθείτε, αλλά για να καταλάβει ο εξαπατημένος λαός ότι δεν υπάρχει ο δρόμος που του υποσχεθήκατε. Το καλύτερο που μπορείτε να προσδοκάτε είναι να λέει ο κόσμος για σας "έκαναν λάθος και κάποια στιγμή το παραδέχτηκαν". Ξεμπερδέψτε λοιπόν από τον άρμα της αυταρέσκειας και προσπαθείστε να βρείτε λύσεις», επεσήμανε ο κ. Θεοδωράκης και κατέληξε:

Εμείς συχνά πυκνά σας υποδεικνύουμε λύσεις, παρουσιάζαμε προτάσεις και ισοδύναμα. Τα πετάτε στο καλάθι των αχρήστων. Υπάρχουν λύσεις, πολλές από αυτές τις έχουμε προτείνει εδώ και καιρό. Γιατί και εδώ είναι ίσως η διαφορά μας, όταν εσείς φτιάχνατε κλισέ - εμείς δουλεύαμε.