current views are: 5

19 Νοεμβρίου 2015
Δημοσίευση18:57

Διεγράφησαν Παναγούλης και Νικολόπουλος από τις Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ

Εκτός των Κοινοβουλευτικών Ομάδων του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτων Ελλήνων τέθηκαν με αποφάσεις του Αλέξη Τσίπρα και του Πάνου Καμμένου, οι βουλευτές Στάθης Παναγούλης και Νίκος Νικολόπουλος αντίστοιχα. 

Δημοσίευση 18:57’
αρθρο-newpost

Εκτός των Κοινοβουλευτικών Ομάδων του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτων Ελλήνων τέθηκαν με αποφάσεις του Αλέξη Τσίπρα και του Πάνου Καμμένου, οι βουλευτές Στάθης Παναγούλης και Νίκος Νικολόπουλος αντίστοιχα. 

Εκτός των Κοινοβουλευτικών Ομάδων του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτων Ελλήνων τέθηκαν με αποφάσεις του Αλέξη Τσίπρα και του Πάνου Καμμένου, οι βουλευτές Στάθης Παναγούλης και Νίκος Νικολόπουλος αντίστοιχα. Πρόκειται για την πρώτη αποπομπή βουλευτής από την Κ.Ο. στην κοινοβουλευτική ιστορία της Κουμουνδούρου. 

Με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής, ο Πρωθυπουργός γνωστοποίησε ότι στο εξής ο κ. Παναγούλης δεν ανήκει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την αποχή του από την ψηφοφορία για το νομοσχέδιο με τους πλειστηριασμούς και τα προαπαιτούμενα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Στάθης Παναγούλης θα ανακοινώσει αύριο το μεσημέρι τι προτίθεται να κάνει με την βουλευτική του έδρα, καθώς -σύμφωνα με το καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ- αν κάποιος βουλευτής διαφοροποιηθεί από τη θέση της Κουμουνδούρου, οφείλει να παραδώσει στο κόμμα την έδρα του. 

Νωρίτερα, σε ανακοίνωσή του, ο πρώην – πλέον- βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι «μέχρι τώρα έκανα πολύ υπομονή, ψηφίζοντας με μοναδικό στόχο να αποτραπεί η έξοδος της χώρας από το ευρώ». «Έκανα πέτρα την καρδιά μου ψηφίζοντας υπό την απειλή επικείμενου πολιτικού χάους» και ότι πλέον ήρθε αντιμέτωπος με τη συνείδησή του, ωστόσο υπογράμμιζε ότι εξακολουθεί να στηρίζει τον Αλέξη Τσίπρα στην προσπάθεια σε κάθε προσπάθεια να ανακτήσει ο ελληνικός λαός τη χαμένη του αξιοπρέπεια.  

Εκτός Ανεξάρτητων Ελλήνων είναι πλέον και ο Νίκος Νικολόπουλος, μετά την απόφασή του να καταψηφίσει το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα στη Βουλή. Ωστόσο, ο βουλευτής Αχαΐας έχει δηλώσει ότι δεν προτίθεται να παραδώσει την έδρα του, παρά το κάλεσμα του Πανου Καμμένου να επιστρέψει τη βουλευτική έδρα στο κόμμα.

Άλλωστε, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων είχε προειδοποιήσει από νωρίς τον κ. Νικολόπουλο με διαγραφή από την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος, σε περίπτωση καταψήφισης των προαπαιτουμένων.


σχετικα αρθρα