Για εκ παραδρομής παράλειψη κάνει λόγο η Πρεσβεία της Ελλάδας στην Άγκυρα αναφερόμενη στο τελικό απομαγνητοφωνημένο κείμενο της κοινής συνέντευξης Τύπου των  Αλέξη Τσίπρα και Αχμέτ Νταβούτογλου.

Η πρεσβεία αναφέρεται στην παράλειψη της διευκρινιστικής συμπληρωματικής ερώτησης της δημοσιογράφου της εφημερίδας Haberturk και της απάντησης του Έλληνα πρωθυπουργού στην ερώτηση που αφορούσε στην ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση «το γεγονός ότι η απάντηση δεν συμπεριλήφθηκε στο τελικό κείμενο, αν και είχε απομαγνητοφωνηθεί, οφείλεται καθαρά σε τεχνικούς λόγους κατά τη διαδικασία αντιγραφής  -επικόλλησης των επιμέρους απομαγνητοφωνημένων κειμένων από διαφορετικούς συντάκτες που τα επεξεργάζονταν παράλληλα για οικονομία χρόνου με στόχο την έγκαιρη διανομή της απομαγνητοφωνημένης συνέντευξης».

Η ανακοίνωση της ελληνικής πρεσβείας: 

-Εκ παραδρομής παραλείφθηκε η διευκρινιστική συμπληρωματική ερώτηση της δημοσιογράφου της εφημερίδας Haberturk Σεμά Τσετίν και η απάντηση του Έλληνα Π/θ στην ερώτηση που αφορούσε στην ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας .

- Το γεγονός ότι η απάντηση δεν συμπεριλήφθηκε στο τελικό κείμενο , αν και είχε απομαγνητοφωνηθεί, οφείλεται καθαρά σε τεχνικούς λόγους κατά τη διαδικασία αντιγραφής-επικόλλησης των επιμέρους απομαγνητοφωνημένων κειμένων από διαφορετικούς συντάκτες που τα επεξεργάζονταν παράλληλα για οικονομία χρόνου με στόχο την έγκαιρη διανομή της απομαγνητοφωνημένης συνέντευξης.

Αυτό φυσικά δεν μειώνει στο ελάχιστο την δική μας ευθύνη για το συμβάν που την αναλαμβάνουμε ακέραια.