Την ώρα που ο Γ. Παπακωνσταντίνου διαπραγματεύεται τους φόρους και τις περικοπές, που θα κληθούν να σηκώσουν οι πολίτες, οι κορυφαίοι του ΠΑΣΟΚ στέλνουν στον Γ. Παπανδρέου μηνύματα για τις… καρέκλες τους! Το πρόβλημά τους δεν είναι ούτε ο ΦΠΑ, ούτε το ότι έχει στεγνώσει η αγορά. Το πρόβλημά τους είναι αν θα μπουν τεχνοκράτες στην κυβέρνηση! Αν, δηλαδή, θα μειωθούν οι δικές τους θέσεις.
Τον χορό έσυρε ο Θ. Πάγκαλος, ο οποίος έθεσε θέμα νομιμοποίησης των τεχνοκρατών, με αποτέλεσμα  να ξεθαρρέψουν και άλλοι:

Για το θέμα ρώτησε, σύμφωνα με πληροφορίες του Newpost.gr τον πρωθυπουργό ο υπουργός Άμυνας, στο τετ α τετ που είχαν μετά τη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για τα ναυπηγεία. Του επισήμανε ότι πρέπει να είναι προσεχτικός, γιατί οι βουλευτές έχουν αγγίξει τα όριά τους.

Ο Κ. Σκανδαλίδης ξεκαθάρισε πως «ο πυρήνας της κυβέρνησης είναι πολιτικός και δεν μπορεί να υποκατασταθεί από καμιά άλλη διαδικασία». «Σε αυτό τον πυρήνα πρέπει να στηριχθεί μία ομάδα που θα δώσει τη μάχη για να πετύχει αυτό το μεγάλο στόχο» προσέθεσε, υποδεικνύοντας στον πρωθυπουργός τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει.

Ακόμη και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Χρ. Πρωτόπαπας, στοχοποίησε τον Δ. Δρούτσα, που μίλησε για περιορισμό των βουλευτικών προνομίων: «Καλό θα έκανε λοιπόν ο υπουργός Εξωτερικών να ασχοληθεί με τα προβλήματα του υπουργείου και να αφήσει τους βουλευτές που αυτή τη στιγμή τραβάνε τον δικό τους Γολγοθά».

Για να τους ηρεμήσει αποστάσεις κράτησε μέχρι και Γ. Πεταλωτής: «Οι τεχνοκράτες μπορούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους και πρέπει να τις προσφέρουν σε ειδικότερες θέσεις, αλλά με την ένταξη σ’ ένα υπουργικό σχήμα, σίγουρα, δεν είναι και η δέουσα πολιτική λύση. Θέλω να πω, ότι υπάρχει πεδίο στο να προσφέρουν οι τεχνοκράτες».

Ο Γ. Παπανδρέου, όμως, τις έχει πάρει τις αποφάσεις του. Θα δημιουργήσει δυο κύκλους υπουργών. Στον πρώτο θα συμμετέχουν κοινοβουλευτικά- πολιτικά στελέχη και στον δεύτερο τεχνοκράτες, που θα αναλάβουν να κάνουν τις δουλειές στις οποίες μέχρι σήμερα έχουν αποτύχει οι πρώτοι. Όπως τα έσοδα και τις αποκρατικοποιήσεις.