Κλείνει κάθε συζήτηση περί συγκρότησης οικουμενικής κυβέρνησης ή κυβέρνησης εθνικής ενότητας το Μέγαρο Μαξίμου.
 
Μετά την ψηφοφορία στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο και τις δύο κυβερνητικές απώλειες πολλοί έσπευσαν να κάνουν λόγο για την απαρχή μιας νέας περιόδου πολιτικής αστάθειας. 
 
Όπως γίνεται κάθε φορά σε τέτοιες περιπτώσεις στο προσκήνιο βγήκαν και πάλι τα σενάρια για πολιτικές εξελίξεις είτε με τη συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης είτε με κυβέρνηση εθνικής ενότητας. 
 
Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, στο Μέγαρο Μαξίμου αντικρούουν κάθε τέτοιο σενάριο και αναφέρουν πως ο πρωθυπουργός δεν πρόκειται να οδηγηθεί σε μια τέτοια κατάσταση. 
 
Ο Αλέξης Τσίπρας, φέρεται για ακόμη μια φορά να επαναλαμβάνει στους στενούς του συνεργάτες, πως όποιος «απειλήσει» την κυβερνητική πλειοψηφία, θα πρέπει να αναλάβει και τις ευθύνες του καθώς αυτό θα οδηγήσει τη χώρα σε μια νέα εκλογική αναμέτρηση και σε καμία περίπτωση σε μια μεταβατική κατάσταση. 
 
Μετά τις χθεσινές εξελίξεις με τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη το μήνυμα που στέλνει το Μαξίμου, είναι σαφές: Το μνημόνιο ψηφίστηκε τον Αύγουστο από ευρύτατη κοινοβουλευτική πλειοψηφία και από τον λαό τον Σεπτέμβριο. Σκοπός της κυβέρνησης είναι να υλοποιήσει, όπως λένε, τις δεσμεύσεις προς τους εταίρους ώστε στη συνέχεια να μπει σε εφαρμογή το παράλληλο πρόγραμμα  με έντονο το κοινωνικό πρόσημο.