current views are: 3

20 Νοεμβρίου 2015
Δημοσίευση13:16

Σβίγκου: Όνειρα θερινής νυκτός τα περί οικουμενικής κυβέρνησης

«Ούτε εκλογές, ούτε οικουμενικές κυβερνήσεις» ήταν η απάντησή της εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ στο αν υπάρχει σχέδιο ευρύτερων συμμαχιών.

Δημοσίευση 13:16’
αρθρο-newpost

«Ούτε εκλογές, ούτε οικουμενικές κυβερνήσεις» ήταν η απάντησή της εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ στο αν υπάρχει σχέδιο ευρύτερων συμμαχιών.

Απέκλεισε τα σενάρια περί οικουμενικής κυβέρνησης η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου και εμφανίστηκε πεπεισμένη, παρά  και τις πρόσφατες διαρροές, ότι η κοινοβουλευτική πλειοψηφία είναι αρκετή για να υλοποιήσει η συγκυβέρνηση αυτά για τα οποία έχει δεσμευτεί.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό STAR έκανε λόγο για «όνειρα θερινής νυκτός» τα περί οικουμενικής κυβέρνησης που τα απέδωσε στη  διαπλοκή, το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, γιατί, όπως είπε «θέλουν να συνεχίσουν αυτό το οποίο ξεκίνησαν».

«Ούτε εκλογές, ούτε οικουμενικές κυβερνήσεις» ήταν η απάντησή της σε ερώτηση για το εάν η κυβέρνηση έχει plan B για να χτίσει ευρύτερες συμμαχίες και αν είναι έτοιμη να χτυπήσει την πόρτα του ΠΑΣΟΚ ή του Ποταμιού.

Εξάλλου, σημειώσε, αφήνοντας βέβαια αιχμές μετά και τη χθεσινή εξέλιξη με τον Γ. Σακελλαρίδη και τον Στ. Παναγούλη, ότι «οι βουλευτές, που είναι αυτή τη στιγμή στον ΣΥΡΙΖΑ, έχουν γνώση και της συμφωνίας η οποία ψηφίστηκε, όπως βέβαια τη συμφωνία γνώριζε και ο ελληνικός λαός που επέλεξε τον ΣΥΡΙΖΑ για την υλοποιήσει».

Η εκρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ακόμα ότι «το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, το κυβερνητικό πρόγραμμα δεν εξαντλείται ούτε στην υλοποίηση, ούτε στη διαχείριση του μνημονίου», και σημείωσε την ανάγκη να γίνουν πολλά περισσότερα πράγματα.

Τέλος, εξαπέλυσε επίθεση κατά της ΝΔ κατηγορώντας την ότι επιδίδεται σε ένα απίστευτο ρεσιτάλ δημαγωγίας και λαϊκισμού, σε μια αντιμνημονιακή ρητορεία. «Θα έπρεπε κάποια στιγμή και η ΝΔ να κάνει την αυτοκριτική της, γιατί είναι σαν να κατέβηκε τώρα στη χώρα με ελικόπτερο», σχολίασε η Ρ. Σβίγκου ενώ θέλοντας να διαχωρίσει τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ είπε ακόμα πως δεν μίλησε για 
«κοιλάδα μνημονιακής ευφορίας» ή «success story». 

«Λέμε ότι τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα, ότι σε μια σειρά πραγμάτων η κοινωνία και η οικονομία έχουν ισοπεδωθεί, και αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε είναι να δώσουμε ανάσες και στην οικονομία, αλλά κυρίως και με βάση αυτά που θα γίνουν στην οικονομία, να δώσουμε ανάσες και στην κοινωνία. Αυτό προσπαθήσαμε να κάνουμε και με το χθεσινό νομοσχέδιο και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε», κατέληξε.


σχετικα αρθρα