Την εκταμίευση της δόσης 10+2 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα αποφασίζει σήμερα το EuroWorking Group, ύστερα από τη θετική σύσταση των θεσμών. Ωστόσο, σύμφωνα με αξιωματούχους που επικαλείται το Reuters η τελική απόφαση θα ληφθεί τη Δευτέρα

Όπως υπογραμμίζει το Reuters, αν και η έκθεση αξιολόγησης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι θετική, αξιωματούχοι της Ευρωζώνης σημείωσαν πως μια μεταρρύθμιση εκκρεμεί ενώ τρεις ακόμη χρειάζονται περαιτέρω εξειδίκευση, χωρίς όμως να δώσουν παραπάνω πληροφορίες.

«Δεν νομίζω ότι θα υπάρξουν σήμερα τελικές αποφάσεις για την εκταμίευση. Μάλλον τη Δευτέρα», δήλωσε υψηλόβαθμος αξιωματούχος και πρόσθεσε:

Νομίζω ότι είναι κλεισμένη η συμφωνία, θα λάβουν τα 2+10 δισ. ευρώ, όμως κάποια από τα προαπαιτούμενα θα πρέπει να ολοκληρωθούν σήμερα, οπότε απαιτούνται ακόμη 1-2 ημέρες.

Ο ίδιος αξιωματούχος ανέφερε ότι δεν αποκλείεται νέα τηλεδιάσκεψη του EWG την Κυριακή.

Δεύτερος αξιωματούχος επιβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρχει σήμερα απόφαση για εκταμίευση της δόσης.

«Ξεκάθαρες αποφάσεις θα μπορούσαν να υπάρξουν τη Δευτέρα, εάν όλα πάνε καλά. Υπάρχει σαφώς πρόοδος, αλλά υπάρχουν κάποια ερωτηματικά και ζητήματα μικρότερης σημασίας», είπε.

Τρίτος αξιωματούχος της Ευρωζώνης δήλωσε πως η απόφαση για την εκταμίευση των κεφαλαίων για τις τράπεζες είναι πιθανό να σχηματιστεί με τρόπο που θα επιτρέπει την εκταμίευση έως 10 δισ. ευρώ.

Ο ελληνικός τραπεζικός κλάδος θα χρειαστεί μεταξύ 6 - 9 δισ. ευρώ από τα κεφάλαια για την ανακεφαλαιοποίηση, υπογράμμισε.