Μέτρα με το «έτσι θέλω» φαίνεται ότι περνάει η κυβέρνηση, καθώς το οικονομικό επιτελείο, στην προσπάθειά του να βρει έσοδα, φέρνει ρυθμίσεις χωρίς καν να ενημερώσει τους αρμόδιους -και θιγόμενους- υπουργούς. 

Κορωνίδα αυτής της πρακτικής ήταν ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στο κρασί. Σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ο αρμόδιος υπουργός, Βαγγέλης Αποστόλου, δεν είχε ενημερωθεί για το νέο φόρο στο κρασί, τον οποίο αποφάσισε η κυβέρνηση εν μια νυκτί για να καλύψει τις απώλειες από την αντικατάσταση του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση. Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν είχαν ενημερωθεί καν οι επιστημονικοί συνεργάτες του υπουργείου, ώστε να ετοιμάσουν τις ανάλογες μελέτες απόδοσης εσόδων και να εξεταστεί εάν το εν λόγω μέτρο μπορεί να εφαρμοστεί. 

Ο κ. Αποστόλου εμφανιζόταν αντίθετος με την εξέλιξη αυτή, ενώ φέρεται να τόνισε στον υπουργό Οικονομικών ότι θα πλήξει την ελληνική παραγωγή και παράλληλα θα έχει μηδαμινά εισπρακτικά αποτελέσματα

Παράλληλα, στην επικοινωνία που είχε με το οικονομικό επιτελείο, σύμφωνα με πληροφορίες, τόνισε ότι η επιβολή του φόρου θα έχει σοβαρές επιπτώσεις στον κλάδο της αμπελουργίας, κυρίως στις εξαγωγές, αλλά και στη λειτουργία των επιχειρήσεων παραγωγής οίνου, οι οποίες έχουν να αντιμετωπίσουν δεκάδες άλλες δυσκολίες με την επιβολή των capital controls.

Τέτοιου είδους μέτρα, άλλωστε, έρχονται σε αντίθεση τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και την πολιτική του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για την ανασυγκρότηση του αγροτικού τομέα, ενόψει και της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ).