Περίπου τρεις ώρες κράτησε η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ενώ ορίστηκε και νέα συνεδρίαση για την ερχόμενη εβδομάδα.

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε στον απόηχο της παραίτησης του Γαβριήλ Σακελλαρίδη από το βουλευτικό αξίωμα, αλλά και της ψηφοφορίας στη Βουλή, από την οποία η κυβερνητική πλειοψηφία βγήκε «λαβωμένη», μετά τις διαγραφές του Στάθη Παναγούλη και του Νίκου Νικολόπουλου από τις Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ αντίστοιχα.

Σύμφωνα με πηγές της Κουμουνδούρου, στο επίκεντρο βρέθηκε η πορεία του κόμματος προς το συνέδριο. Ειδικότερα, συζητήθηκαν το άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ προς την κοινωνία με στόχο την εγγραφή νέων μελών και η προετοιμασία των θέσεων. Η κομματική ηγεσία σκοπεύει να ανοίξει μεγάλο διάλογο γύρω από τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, τις μελλοντικές προοπτικές του κόμματος και την Αριστερά. 

Στην επόμενη συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Δευτέρα ή Τρίτη, με τη συμμετοχή του Αλέξη Τσίπρα,  αναμένεται να ολοκληρωθεί η καταρχήν συζήτηση και μετά από περίπου είκοσι ημέρες, η ακριβής ημερομηνία δεν έχει οριστεί, θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή , προκειμένου να καταλήξει στις συνεδριακές διαδικασίες.