Για κακοήθη σενάρια που επανέρχονται κάνουν λόγο κύκλοι της Περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου αναφερόμενοι σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Ποτάμι και στην οποία κατηγορεί την Περιφερειάρχη για οικογενειοκρατία στο δημόσιο.

Το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη επικαλούνταν δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία τρία συγγενικά πρόσωπα της Περιφερειάρχη Αττικής μισθοδοτούνται από το δημόσιο, και συγκεκριμένα ο σύντροφός της Γιάννης Μπεσίνης (το καλοκαίρι τοποθετήθηκε διευθύνων σύμβουλος στην ΕΥΔΑΠ), στον αδελφό της Πάνο Δούρο (φέρεται να εισπράττει ενάμιση μισθό ως απασχολούμενος στο Υπουργείο Πολιτισμού και στο Φεστιβάλ Αθηνών) και στη νύφη της, η οποία ως εξωτερική συνεργάτης-δικηγόρος αναλαμβάνει υποθέσεις του Περιφερειακού Ταμείου. Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ποταμιού ανέφερε:

Ο ένας, ο σύντροφος της περιφερειάρχη Αττικής, τοποθετήθηκε διευθύνων σύμβουλος στην ΕΥΔΑΠ. Ο δεύτερος, ο αδελφός της κυρίας Ρένας Δούρου, Πάνος φέρεται σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα να εισπράττει ενάμιση μισθό(!) ως απασχολούμενος στο Υπουργείο Πολιτισμού και στο Φεστιβάλ Αθηνών. Στην κρατικοδίαιτη οικογένεια προστέθηκε και η σύζυγος του αδελφού, η οποία ως δικηγόρος άρχισε να αναλαμβάνει υποθέσεις του Περιφερειακού Ταμείου Αττικής. Προφανώς πρόκειται για οικογένεια πλασμένη για το Δημόσιο αφού τέσσερα μέλη της με αξιοκρατικά κριτήρια συμπεριλήφθηκαν σ' αυτό. Το ηθικό πλεονέκτημα του ΣΥΡΙΖΑ σε όλο του το μεγαλείο.

Κύκλοι της Ρένας Δούρου απαντούν ότι «όπως και σε άλλη περίπτωση στο πρόσφατο παρελθόν, όταν επιχειρήθηκε η σπίλωση της Περιφερειάρχη, έτσι και σήμερα η μόνη απάντηση είναι αξιοπρέπεια, ήθος, νομιμότητα. Οι πολίτες γνωρίζουν το βίο όλων μας και είναι οι τελικοί κριτές».

Αναφορικά με τη δικηγόρο νύφη της, οι ίδιοι κύκλοι της Περιφέρειας ανέφεραν ότι, όχι μόνο δεν προσελήφθη επί θητείας της Περιφερειάρχη, αλλά διακόπηκε η όποια συνεργασία της με το Περιφερειακό Ταμείο, μόλις παντρεύτηκε το περασμένο καλοκαίρι.

Για τον αδελφό της κυρίας Δούρου, το Υπουργείο Πολιτισμού σε ανακοίνωσή του κάνει λόγο για υπάλληλο που αμείβεται χωρίς πρόσθετες απολαβές, όπως και οι υπόλοιποι υπάλληλοι.