Απέρριψε ο υποψήφιος για την ηγεσία της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης το ενδεχόμενο συνεννόησης με την παρούσα κυβέρνηση, την οποία χαρακτήρισε μάλιστα "επικίνδυνη", μιλώντας στην εκπομπή "MEGA Σαββατοκύριακο.

"Δεν βλέπω κανένα περιθώριο συναίνεσης με αυτή την κυβέρνηση ούτε μπορώ να φανταστώ πώς ένας μεγάλος συνασπισμός θα λειτουργήσει επ΄όφελος της χώρας. Έχουμε μια κυβέρνηση η οποία είναι επικίνδυνη. Μια κυβέρνηση η οποία δύο μόλις μήνες μετά τις εκλογές οδηγεί τη χώρα σε τελείως λάθος κατεύθυνση. ΜΙα κυβέρνηση η οποία συνολικά απαρτίζεται από ανθρώπους οι οποίοι κατά την άποψή μου είναι και ανίκανοι και εμμονικοί", είπε χαρακτηριστικά.

Μίλησε για "άγχος για την κυβερνητική πλειοψηφία" από την πλευρά του κ. Τσίπρα και άλλων, διερωτώμενος: "Γιατί συμβαίνει αυτό; Μήπως γιατί ο κ. Τσίπρας για άλλη μια φορά είπε ψέμματα; Μήπως γιατί ο κ. Τσίπρας κατέστρεψε 35 δισ. αξίας τραπεζικών τίτλων;".

"Οι μετοχές των συστημικών τραπεζών άξιζαν τον Ιούλιο του 2014 37,8 δισ.. Από αυτά το 62% άνηκε στο ΤΧΣ, στον Έλληνα φορολογούμενο. Και σήμερα αξίζουν με το ζόρι 800 εκατ. Καταστράφηκε αξία 37 δισ. και γ΄αυτό υπάρχει τεράστια πολιτική ευθύνη και προσωπική ευθύνη του κ. Βαρουφάκη ο οποίος δεν θα ξεφύγει εύκολα από αυτά που έκανε", υπογράμμισε.

Κληθείς να σχολιάσει τις αναφορές κύκλων της Προεδρίας της Δημοκρατίας ότι "είναι αδιανόητο να γίνεται λόγος για εκλογές ή άλλες εξελίξεις που θα έθεταν σε κίνδυνο την κυβερνητική σταθερότητα" και "η χώρα τουλάχιστον ως το τέλος του 2016 πρέπει να προχωρήσει ομαλά και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα κάνει ό,τι αρμόζει στο πλαίσιο του ρυθμιστικού του ρόλου", ο κ. Μητσοτάκης είπε:

"Δεν νομίζω ότι είναι δουλειά του Προέδρου της Δημοκρατίας να επιτρέπει ή να μην επιτρέπει εκλογές. Δεν έχει αυτή τη δυνατότητα. Δεν ξέρω αν εξήντλησε αυτή τη δυνατότητα όταν ζητήθηκε να βρεθούν οι συναινέσεις πριν από τις εκλογές. Σε κάθε περίπτωση σέβομαι το ρόλο του Προέδρου της Δημοκρατίας, αλλά λυπάμαι, αν δεν υπάρξει κοινοβουλευτική πλειοψηφία, έστω και με άλλο τρόπο, η χώρα οδηγείται σε εκλογές".

Ερωτηθείς αν η χώρα αντέχει εκλογές απάντησε ότι "αν χρειαστεί θα αντέξει", για να προσθέσει: "Αν πέσει αυτή η κυβέρνηση, γιατί θα πέσει; Από εμάς θα πέσει ή από τη δικιά μας ανικανότητα;".

"Αυτή η κυβέρνηση γεννήθηκε μέσα στο ψέμα και θα σβήσει μέσα στην ανικανότητά της", τόνισε.

Για την εσωκομματική μάχη στη ΝΔ ο κ. Μητσοτάκης είπε "το δίλημμα είναι πολύ ξεκάθαρο: Στασιμότητα ή δημιουργική ανανέωση και διεύρυνση της κεντροδεξιάς παράταξης".

"Είμαι υποψήφιος γιατί πιστεύω ότι είμαι ο πιο κατάλληλος να διευρύνω την κεντροδεξιά και να φέρω πίσω στη ΝΔ ακροατήρια - επιχειρηματίες, μικρομεσαίους, νεολαία- που μας έχουν γυρίσει την πλάτη. Τους χρειαζόμαστε. Δεν τους αντιμετώπισα ποτέ ως περαστικούς, όπως ο κ. Μεϊμαράκης", επισήμανε.

Ζήτησε να υπάρξει μαζική προσέλευση στις αυριανές εκλογές για "να πάρει η ΝΔ τις τύχες στα χέρια της και να μην αφήσει αυτή την εκλογή να είναι μια εκλογή των κομματικών μηχανισμών".

"Πρέπει οι Νεοδημοκράτες να έρθουν να ψηφίσουν. Τα τρία ευρώ είναι η καλύτερη επένδυση την οποία μπορούν να κάνουν για το μέλλον της ΝΔ. Με τρία ευρώ μπορούν να πάρουν τις τύχες της παράταξης στα χέρια τους και να διαλέξουν όχι μόνο πρόεδρο αλλά και τον επόμενο υποψήφιο πρωθυπουργό", ανέφερε.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε, πάντως, ότι "δεν τίθεται ζήτημα αμφισβήτησης όποια κι αν είναι η προσέλευση, αλλά υπάρχει ένα ζήτημα πολιτικής νομιμοποίησης αν πάνε λίγοι να ψηφίσουν", ενώ υποστήριξε ότι "σε κάθε περίπτωση πρέπει να υπάρξει και δεύτερος γύρος".