current views are: 6

21 Νοεμβρίου 2015
Δημοσίευση13:59

Πήραν φωτιά τα τηλέφωνα και τα social media των υποψηφίων στη ΝΔ

Λιγότερες από 24 ώρες έχουν απομείνει για να ανοίξουν οι κάλπες στη ΝΔ και οι υποψήφιοι πρόεδροι έχουν ακόμη ένα όπλο στο οπλοστάσιό τους το οποίο ενεργοποίησαν.

 

Δημοσίευση 13:59’
αρθρο-newpost

Λιγότερες από 24 ώρες έχουν απομείνει για να ανοίξουν οι κάλπες στη ΝΔ και οι υποψήφιοι πρόεδροι έχουν ακόμη ένα όπλο στο οπλοστάσιό τους το οποίο ενεργοποίησαν.

 

Λιγότερες από 24 ώρες έχουν απομείνει για να ανοίξουν οι κάλπες στη ΝΔ και οι υποψήφιοι πρόεδροι έχουν ακόμη ένα όπλο στο οπλοστάσιό τους το οποίο ενεργοποίησαν.

Πρόκειται για το κινητό τους τηλέφωνο το οποίο από την Παρασκευή οπότε και ολοκληρώθηκε ο προεκλογικός αγώνας, έχει πάρει φωτιά. Οι τέσσερις δυνάμει πρόεδροι της ΝΔ αφού ολοκλήρωσαν ομιλίες και συνεντεύξεις στον τύπο, άφησαν για το τέλος την προσωπική επικοινωνία με στελέχη, βουλευτές αλλά απλούς πολίτες. Τόσο ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης όσο και ο Απόστολος Τζιτζικώστας που μέχρι τώρα οδηγούν την κούρσα επέλεξαν να επικοινωνήσουν προσωπικά με τους βουλευτές που έχουν δηλώσει ανοικτά την στήριξή τους στο πρόσωπό τους.

Στις τηλεφωνικές επικοινωνίες οι υποψήφιοι ζήτησαν από τους βουλευτές να βρίσκονται την Κυριακή στις εκλογικές τους περιφέρεις και να κινητοποιούν τους πολίτες ώστε να προσέλθουν στις κάλπες .Στο ίδιο μήκος κύματος και οι τηλεφωνικές επαφές με προέδρους ΝΟΔΕ αλλά και κομματικά στελέχη σε Αθήνα Θεσσαλονίκη και περιφέρεια. Με δεδομένο, από όλες τις δημοσκοπήσεις , ότι η συμμετοχή θα είναι το μεγάλο στοίχημα οι υποψήφιοι επέλεξαν να παίξουν και αυτό το τελευταίο χαρτί, λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες.

Τα μικρότερα ποσοστά συμμετοχής έχουν καταγραφεί, πάντα με βάση τις δημοσκοπήσεις, σε αγροτικές και νησιωτικές περιοχές (Ήπειρος, Δωδεκάνησα για παράδειγμα) ενώ στην Αθήνα το μικρότερο ενδιαφέρον καταγράφεται στις δυτικές συνοικίες της πρωτεύουσας μερικές από τις οποίες είναι και μέρος της Β περιφέρειας της Αθήνας.

Στον αντίποδα μεγαλύτερο είναι το ενδιαφέρον των πολιτών στην Α’ Αθήνας και Θεσσαλονίκης ενώ στην  περιφέρεια αναμένεται μεγάλη συμμετοχή σε Κρήτη, Θεσσαλία και Πελοπόννησο.

Πέραν όμως από την κινητοποίηση των πολιτών που ζητούν οι υποψήφιοι πρόεδροι από τα κομματικά στελέχη και τους βουλευτές Αθήνας Θεσσαλονίκης και περιφέρειας, ζήτησαν και κάτι ακόμη – Να περιφρουρήσουν την διαδικασία ώστε να αποφεύγουν «παρατράγουδα» που θα προκαλέσουν ρήγμα τόσο στην ενότητα όσο και στην νομιμοποίηση του αποτελέσματος.

Ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες τα επιτελεία των υποψήφιων προέδρων, βομβαρδίζουν με αναρτήσεις και τα social media. Ο στόχος εδώ δεν είναι άλλος από την προσέλκυση της νεολαίας και των καινούριων ψηφοφόρων.

Στις αναρτήσεις τους τα επιτελεία των υποψήφιων ζητούν από τους νέους να συμμετέχουν ενεργά, να γίνουν μέλη του κόμματος και να «πάρουν τη υπόθεση πάνω τους» όπως γράφεται χαρακτηριστικά .

Το newpost ρώτησε στελέχη επικοινωνιακού επιτελείου αν με αυτόν τον τρόπο (τηλεφωνικές επαφές και social media) η συμμετοχή θα αυξηθεί και η απάντηση ήταν κατηγορηματική: «Σε αντίθεση με αυτά που γράφονται και ακούγονται το ενδιαφέρον των πολιτών για τις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ έχει δεκαπλασιαστεί».

Όπως μας εξήγησε σε αυτό συνέτειναν και οι πρόσφατες «αλχημείες» της κυβέρνησης που έχουν οδηγήσει τους πολίτες σε απόγνωση με αποτέλεσμα να ζητούν άλλη λύση διακυβέρνησης της χώρας που μπορεί να επιτευχθεί μόνο με έναν ισχυρό πρόεδρο στη ΝΔ και με μια ισχυρή ΝΔ.


σχετικα αρθρα