Την αισιοδοξία του ότι θα είναι στον δεύτερο γύρο των εκλογών για την ανάδειξη νέου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, εξέφρασε κατά τη διάρκεια της σημερινής του επίσκεψης στο Αγρίνιο, ο υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, 'Αδωνις Γεωργιάδης.

Στη συνέχεια είπε ότι η προεκλογική περίοδος για την εκλογή προέδρου στην ΝΔ γίνεται σε μία χρονική συγκυρία που η χώρα βιώνει πολύ μεγάλη κρίση.

Αναφορικά με τα νέα σενάρια που βλέπουν το φως της δημοσιότητας περί οικουμενικής κυβέρνησης, ο 'Αδωνις Γεωργιάδης σημείωσε ότι «η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα έχει μπροστά της ένα βουνό και γι' αυτό υπάρχουν τα σενάρια περί οικουμενικής κυβέρνησης».

Σε αυτό το σημείο επανέλαβε ότι «με εμένα αρχηγό στη ΝΔ δεν υπάρχει καμία περίπτωση συγκυβέρνησης Ν.Δ. - ΣΥΡΙΖΑ σε οποιοδήποτε σχήμα» και πρόσθεσε: «Εγώ θέλω να είμαι καθαρός με τους πολίτες. Δεν θέλω να κάνω συγκυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Υπενθυμίζω ότι ο κ. Μεϊμαράκης ήταν υπέρ της συγκυβερνήσεως και προεκλογικά».

Σχετικά με το κλίμα που επικράτησε κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, ο 'Αδωνις Γεωργιάδης είπε χαρακτηριστικά ότι «μπορεί να είπαμε μια κουβέντα παραπάνω, ωστόσο πάντα ήταν στα όρια της ευπρέπειας».

Στη συνέχεια αναφερόμενος στον συνυποψήφιό του Απόστολο Τζιτζικώστα είπε:

Είχε καταθέσει την κομματική του ταυτότητα για να κατέβει περιφερειάρχης, την ξαναπήρε για να κατέβει υποψήφιος και πρόσφατα δήλωσε πως εάν δεν εκλεγεί θα επιστρέψει στα καθήκοντά του στην Περιφέρεια, άρα θα ξανακαταθέσει την κομματική του ταυτότητα. Αυτό βέβαια δεν προοιωνίζει διάσπαση, απλά ότι θα επιστρέψει στα καθήκοντά του.

Μάλιστα σε αυτό το σημείο τόνισε ότι «οι άλλοι τρεις θα είμαστε στη Βουλή και θα συνεργαζόμαστε».