current views are: 3

22 Νοεμβρίου 2015
Δημοσίευση07:25

Στον αέρα οι εκλογές στη Νέα Δημοκρατία

Την αναβολή της εκλογικής διαδικασίας στη Νέα Δημοκρατία για σήμερα Κυριακή 22 Νοεμβρίου ζητεί η πλευρά Μεϊμαράκη.

Δημοσίευση 07:25’
αρθρο-newpost

Την αναβολή της εκλογικής διαδικασίας στη Νέα Δημοκρατία για σήμερα Κυριακή 22 Νοεμβρίου ζητεί η πλευρά Μεϊμαράκη.

Την αναβολή της εκλογικής διαδικασίας στη Νέα Δημοκρατία για σήμερα Κυριακή 22 Νοεμβρίου ζητεί η πλευρά Μεϊμαράκη

Ο εκτελών χρέη προέδρου στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αφήνει μάλιστα ανοιχτό το ενχεδόμενο απόσυρσης της υποψηφιότητάς του, αν δεν γίνει δεκτό το αίτημά του. Αυτή την ώρα πάντως συνεδριάζει η ΚΕΦΕ για να ληφθούν αποφάσεις επί του θέματος.

Στον αέρα οι εκλογές της ΝΔ – Κατέρρευσε το σύστημα ψηφοφορίας

Με προβλήματα ξεκίνησε(;) η διαδικασία για την εκλογή του επόμενου αρχηγού στην ΝΔ. Στα περισσότερα εκλογικά τμήματα το online σύστημα δεν έχει ανοίξει, με αποτέλεσμα όσοι πήγαν να ψηφίσουν μέχρι στιγμής να διαμαρτύρονται έντονα.

Σύμφωνα με πληροφορίες η εταιρία που έχει αναλάβει το στήσιμο της διαδικασίας απέστειλε χθες στα εκλογικά τμήματα τα laptops χωρίς τους φορτιστές, ενώ υπάρχουν και άλλα τεχνικά προβλήματα, όπως επίσης και αλληλοαντικρουόμενες οδηγίες που δόθηκαν στα μέλη των εφορευτικών Επιτροπών. 

Από το επιτελείο του Βαγγέλη Μεϊμαράκη υπενθυμίζουν ότι είχαν εκφράσει φόβους για την εταιρία που τελικά επελέγη και δείχνουν τον πρόεδρο της ΚΕΦΕ Ανδρέα Παπαμιμίκο ως υπεύθυνο για την κατάσταση αυτή

Με tweet του ο Κυριάκος Μητσοτάκης καλεί τους πολίτες να πάνε στις κάλπες μετά τις 9 το πρωι για να αποφύγουν την ταλαιπωρία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη από το μεσημέρι του Σαββάτου είχε διαπιστωθεί πως σε αρκετά εκλογικά τμήματα είτε δεν είχαν φτάσει οι υπολογιστές χειρός (tablets), είτε δεν είχε εγκατασταθεί το λογισμικό είτε ακόμη ότι αυτό δεν λειτουργούσε. Ακόμη δεν είχε προβλεφθεί το πως θα φορτίζονται τα εν λόγω μηχανήματα κατά τη διάρκεια της 12ώρης διαδικασίας, όταν η συνήθης διάρκεια της μπαταρίας τους είναι 3-4 ώρες!

Επιπλέον, παρέμενε (και παραμένει μέχρι τώρα) άγνωστος ο βαθμός ετοιμότητας των χειριστών των εν λόγω μηχανημάτων και του λογισμικού να ανταποκριθούν σε μία τόσο επίμονη διαδικασία.

Μέχρι και τις πρώτες ώρες της Κυριακής βρισκόταν σε συνεδρίαση η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή του κόμματος,προκειμένου να αναζητηθούν λύσεις που θα καταστήσουν εφικτή την ομαλή εξέλιξη της ψηφοφορίας, τη μη αμφισβήτησή της και, εν τέλει, τη διαφύλαξη του κύρους του κόμματος. Παρά το γεγονός ότι από τις 15:00 του Σαββάτου είχε εκδώσει ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία ήταν «όλα έτοιμα», εδώ και ημέρες μεταξύ των μελών της ΚΕΦΕ υπήρχε έντονος προβληματισμός για τη διαχείριση του εκλογικού εγχειρήματος και τους κινδύνους η διαδικασία να βρεθεί αντιμέτωπη με πολλά προβλήματα. Χθες, μάλιστα, το μέλος της Εφορευτικής κ. Αλ. Κόκκαλης σε ανάρτησή του στο διαδίκτυο αποκάλυψε τα ανοικτά μέτωπα, εξέφρασε δημοσίως τις ανησυχίες του για την εξέλιξη και φρόντισε να δείξει και τους υπευθύνους:

Η πλήρης ανάρτηση του κ. Κόκκαλη έχει ως εξής:

«Λίγες ώρες πριν ξεκινήσει η διαδικασία, η κορυφαία στιγμή του Κόμματος, η εκλογή Πρόεδρου, οφείλω ως μέλος της Κ.Ε.Φ.Ε. μαζί με την ανησυχία μου να υπενθυμίσω κάποια πράγματα.

Από την αρχή, διαφώνησα με τη διαδικασία, με την οποία ρυθμιστής της γίνεται κατ’ ουσίαν εταιρεία πληροφορικής, γιατί είναι κοστοβόρα, δυσνόητη και πολύπλοκη. Ενώ, θα μπορούσε να γίνει απλά με καταστάσεις, μελών και νεοεγγεγραμμένων. Διαφώνησα και με τη ΜΗ καθοριζόμενη συνδρομή για τα νέα μέλη , όπως ρητά επιτάσσει το καταστατικό του Κόμματος, άρθρο 3 παρ. 4, απόφαση της ΚΕΦΕ η οποία εξισώνει μέλη και νεοεισερχόμενους και είναι ηθικά, αλλά και πολιτικά απαράδεκτο.

Διαφώνησα με την αντικατάσταση των Προέδρων ΝΟΔΕ, που έχουν υπογράψει σε κάποιο υποψήφιο, από Συντονιστές στις ΝΕΦΕ.

Τα πρακτικά των συνεδριάσεων δεν έχουν έρθει για αρκετές συνεδριάσεις προς υπογραφή.

Λίγες ώρες πριν ξεκινήσει η διαδικασία διαπιστώνω με αγωνία, ότι υπάρχουν ουσιώδη προβλήματα, υπάρχουν ενδείξεις ότι το σύστημα, ο εξοπλισμός και το έμψυχο δυναμικό ίσως να μην είναι επαρκή για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν, ενώ εγκύκλιοι και οδηγίες προς τους εμπλεκόμενους είναι αντικρουόμενες και δυσνόητες.

Θέλω να καταστήσω σαφές, ότι υπεύθυνοι για τη διαδικασία εκλογής Αρχηγού της ΝΔ, είναι ο Γραμματέας της ΝΔ και Πρόεδρος της ΚΕΦΕ, η Γενική Δ/νση του Κόμματος, η Γραμματεία Οργανωτικού και η Διεύθυνση Πληροφορικής με την φιλότιμη προσπάθεια τους να κριθεί στο τέλος της αυριανής μέρας ως επαρκής ή όχι.

Ως μέλος της ΚΕΦΕ, θα επιτηρήσω τη διαδικασία, στο βαθμό που μου επιτρέπει ο θεσμικός μου ρόλος». 


σχετικα αρθρα