current views are: 4

22 Νοεμβρίου 2015
Δημοσίευση08:27

Δεν γίνονται οι εκλογές στη ΝΔ – Μητσοτάκης: Να αναλάβει μεταβατικά η Γιαννάκου, βολές σε Παπαμιμίκο

Οι εκλογές στη Νέα Δημοκρατία δεν θα γίνουν τελικά σήμερα Κυριακή 22 Νοεμβρίου, σύμφωνα με την απόφαση που πήρε λίγο πριν από τις 10:30 το πρωί η ΚΕΦΕ, λόγω των προβλημάτων που παρουσιάστηκαν στο online σύστημα το οποίο υπενθυμίζεται ότι δεν άνοιξε, με αποτέλεσμα όσοι πήγαν να ψηφίσουν να διαμαρτύρονται έντονα.

Δημοσίευση 08:27’
αρθρο-newpost

Οι εκλογές στη Νέα Δημοκρατία δεν θα γίνουν τελικά σήμερα Κυριακή 22 Νοεμβρίου, σύμφωνα με την απόφαση που πήρε λίγο πριν από τις 10:30 το πρωί η ΚΕΦΕ, λόγω των προβλημάτων που παρουσιάστηκαν στο online σύστημα το οποίο υπενθυμίζεται ότι δεν άνοιξε, με αποτέλεσμα όσοι πήγαν να ψηφίσουν να διαμαρτύρονται έντονα.

Οι εκλογές στη Νέα Δημοκρατία δεν θα γίνουν τελικά σήμερα Κυριακή 22 Νοεμβρίου, σύμφωνα με την απόφαση που πήρε λίγο πριν από τις 10:30 το πρωί η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή, λόγω των προβλημάτων που παρουσιάστηκαν στο online σύστημα το οποίο υπενθυμίζεται ότι δεν άνοιξε, με αποτέλεσμα όσοι πήγαν να ψηφίσουν να διαμαρτύρονται έντονα.

Η εταιρία που έχει αναλάβει το στήσιμο της διαδικασίας απέστειλε χθες στα εκλογικά τμήματα τα laptops χωρίς τους φορτιστές, ενώ υπήρξαν κι άλλα τεχνικά προβλήματα, όπως επίσης και αλληλοαντικρουόμενες οδηγίες που δόθηκαν στα μέλη των εφορευτικών Επιτροπών. 

Από το επιτελείο του Βαγγέλη Μεϊμαράκη υπενθυμίζουν ότι είχαν εκφράσει φόβους για την εταιρία που τελικά επελέγη και δείχνουν τον πρόεδρο της ΚΕΦΕ Ανδρέα Παπαμιμίκο ως υπεύθυνο για την κατάσταση αυτή.

Ανάληψη της μεταβατικής ηγεσίας της ΝΔ από τη Μ. Γιαννάκου ζητεί ο Μητσοτάκης

Την αναβολή των εσωκομματικών εκλογών της ΝΔ, την ανάληψη της μεταβατικής ηγεσίας από τη Μαριέττα Γιαννάκου και την αντικατάσταση του προέδρου της ΚΕΦΕ Ανδρέα Παπαμιμίκου ζητά και ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε ότι η αποτυχία διεξαγωγής της εκλογής νέου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας αποτελεί μια μαύρη σελίδα για την ιστορία του κόμματος.

«Οφείλουμε μια μεγάλη συγγνώμη σε όλους τους Νεοδημοκράτες, αλλά και στους Έλληνες πολίτες. Δυστυχώς η διαδικασία της εκλογής δεν μπορεί πια να διεξαχθεί σήμερα. Δεν είναι ώρα να αναζητήσουμε ευθύνες. Θα έρθει η ώρα της απόδοσής τους», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης και ζήτησε τα εξής:

– ‘Αμεση απόφαση της ΚΕΦΕ για αναβολή της διαδικασίας εκλογής νέου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας

– ‘Αμεση ανάληψη της μεταβατικής ηγεσίας της Ν.Δ. από την Μαριέττα Γιαννάκου με απόφαση του Βαγγέλη Μειμαράκη

– Αντικατάσταση του προέδρου της ΚΕΦΕ Ανδρέα Παπαμιμίκου με πρόσωπο της εμπιστοσύνης της Μαριέττα Γιαννάκου

– Διεξαγωγή της διαδικασίας το συντομότερο δυνατό

– Η μεταβατική Πρόεδρος Μαριέττα Γιαννάκου να ορίσει επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ο οποίος δεν θα μπορεί να είναι υποψήφιος πρόεδρος.

«Αυτό που προέχει αυτήν τη δύσκολη στιγμή είναι η επιβίωση της Νέας Δημοκρατίας. Ζητώ από όλους να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων», τονίζει ο κ. Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με το περιβάλλον της κας Γιαννάκου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε μαζί της, της έκανε τη σχετική πρόταση, η ίδια δεν είναι αρνητική, αλλά περιμένει να τοποθετηθούν και οι άλλοι τρεις υποψήφιοι για την ηγεσία της ΝΔ.

Γεωργιάδης: Υπάρχουν υπεύθυνοι με ονοματεπώνυμο

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από το εκλογικό κέντρο στο Περιστέρι, δήλωσε:

«Οσοι νομίζουν ότι θα διαλύσουν τη ΝΔ για να αφήσουν ανενόχλητο τον ΣΥΡΙΖΑ για να κάνει αυτό που κάνει, πλανώνται. Το σημερινό φιάσκο έχει υπευθύνους που πρέπει να παραιτηθούν. Η σημερινή εικόνα δεν τιμάει τη ΝΔ. Να προχωρήσουμε μπροστά για αδιάβλητες εκλογές που δεν μπορούν να γίνουν σήμερα. Τις εκλογές είχε αναλάβει η ΚΕΦΕ και το κόμμα. Υπάρχουν υπεύθυνοι με ονοματεπώνυμο. Από χθες εξέφρασα τις αγωνίες μου και ρώτησα αν έπρεπε να αναβληθούν. Η ΚΕΦΕ με διαβεβαίωσε ότι θα υπάρξει διαδικασία κανονικά».


σχετικα αρθρα