Τις ευθύνες στην Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή για το φιάσκο με την εκλογική διαδικασία έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης, με παρέμβασή του στην εκπομπή Ακραίως στον ΣΚΑΪ.

«Πρέπει να έχουμε ψυχραιμία και ενότητα. Χρειάζεται ισχυρή η ΝΔ για τον τόπο. Είναι προφανές ότι όλοι ζητάμε μια μεγάλη συγνώμη από το λαό που πήγε να ψηφίσει. Αυτή η ΚΕΦΕ πήγε να κόψει την υποψηφιότητά μου για τρία λεπτά. Αυτή η ΚΕΦΕ έκανε σήμερα ό,τι έκανε. Την ευθύνη έχει η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή, τα μέλη και ο πρόεδρός της. Πρέπει να παραιτηθούν.  Η ΚΕΦΕ είχε χωριστεί σε δύο στρατόπεδα και κατέληξαν σε αυτό το φιάσκο».

Οσον αφορά τη διαδικασία από εδώ και στο εξής, τόνισε: «Η διαδικασία πρέπει να συνεχιστεί. Δεν μπορούν να προστεθούν άλλοι υποψήφιοι, επειδή η ΚΕΦΕ κατάφερε αυτό το φιάσκο».

Για την πρόταση Μητσοτάκη για τη Γιαννάκου: «Εγώ προτείνω να βρεθούμε οι υποψήφιοι και να συναποφασίσουμε με ενότητα και ψυχραιμία για να μην πληγωθεί η παράταξη. Δεν θέλω πάντως να πιστεύω ότι κάποιοι έστησαν το σημερινό φιάσκο».

Στην εκπομπή παρενέβη και η Σοφία Βούλτεψη: «Υπάρχουν ευθύνες στην ΚΕΦΕ και πρέπει να υπάρξουν παραιτήσεις. Όταν χάθηκαν οι εκλογές, χάθηκαν από τα ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ και άρχισε η αμφισβήτηση του αρχηγού. Δεν έγινε σοβαρή πολιτική ανάλυση για την ήττα στις εκλογές. Δεν έπρεπε να βιαστούν για τις εσωκομματικές εκλογές».

"Ο καθένας μπορεί τώρα να θέλει να κάνει σπέκουλα πάνω στο πρόβλημα το οποίο έχει δημιουργηθεί. Ο καθένας έχει τις δικές του πολιτικές σκοπιμότητες", δήλωσε ο εκπρόσωπος του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στην ΚΕΦΕ, Θ. Αμπατζόγλου σημειώνοντας οτι δεν θα σχολιάσει ζητήματα,τα οποία θα σχολιάσουν οι πολιτικοί.

Ανέφερε οτι τα επόμενα βήματα είναι το κόμμα συντεταγμένα με βάση το καταστατικό να πάει στην επόμενη ημέρα. Συντεταγμένα διευκρίνισε, σημαίνει, οτι θα συνεδριάσουν τα όργανα και θα πάρουν τις αποφάσεις.

"Είναι πολιτικές αποφάσεις τις οποίες εμείς δεν μπορούμε να σχολιάσουμε, θα τις δούμε μέσα στις επόμενες ημέρες, αυτές ειναι πολιτικές πρωτοβουλίες που πρέπει να ληφθούν", συμπλήρωσε και έκανε έκκληση για ψυχραιμία.

Ο κ. Αμπατζόγλου πρόσθεσε ότι ευθύνες έχουν όσοι είχαν ρόλο σε αυτή τη διαδικασία και υπενθύμισε ότι ο κ. Μεϊμαράκης από την ώρα που κηρύχτηκαν οι εκλογές δεν ασχολήθηκε ποτέ με κανένα οργανωτικό ζήτημα γιατί δεν είχε τέτοια αρμοδιότητα βάσει καταστατικού.

"Ευθύνες υπάρχουν σε όλα τα μέλη της ΚΕΦΕ και αυτές θα τις δούμε. Να ξεκαθαρίσω άλλη μια φορά ότι ο πρόεδρος του κόμματος δεν έχει καμία σχέση με όσα συνέβησαν στην ΚΕΦΕ", πρόσθεσε.